Altinay'a hakkimi helal etmiyorum, Saydam CHP'ye çalisti

DOGRU Yol Partisi’nin  Kurucu Ilçe Baskanligini yapan ilçenin eski siyasetçilerinden Özgür Gün siyaset gündemine bomba gibi düsecek açiklamalarda bulundu. Kendisini 'Ölünceye kadar Demokrat Partili' olarak tanimlayan Özgür Gün, Demokrat Parti’nin Torbali’daki agir toplarindan Asuman Altinay için 'Ona hakkimi helal etmiyorum' dedi. Demokrat Parti’nin geçtigimiz hafta gerçeklestirilen ilçe kongresini de degerlendiren Gün, 'Hayati Saydam bu partinin [&hellip]

DOGRU Yol Partisi'nin  Kurucu Ilçe Baskanligini yapan ilçenin eski siyasetçilerinden Özgür Gün siyaset gündemine bomba gibi düsecek açiklamalarda bulundu. Kendisini 'Ölünceye kadar Demokrat Partili' olarak tanimlayan Özgür Gün, Demokrat Parti'nin Torbali'daki agir toplarindan Asuman Altinay için 'Ona hakkimi helal etmiyorum' dedi. Demokrat Parti'nin geçtigimiz hafta gerçeklestirilen ilçe kongresini de degerlendiren Gün, 'Hayati Saydam bu partinin ilçe baskanligini yapacak çizgiye ve salahiyete sahip degil' dedi. Torbali siyasetinin kisirlastigini ve yozlastigini da ifade eden Özgür Gün 'Iktidar partisinin ilçe yönetimi Torbali'ya hizmet getirmek konusunda sinifta kalmistir.'
8 senelik Ilçe Baskanligi döneminde partinin Torbali'daki oylarini katlayarak birinci parti konumuna getirdiklerini ifade eden Gün 'Torbali, Demokrat Parti geleneginin kök saldigi ve partinin genis bir taban buldugu yerlerden bir tanesidir. Mevcut yönetim de bizim zamanimizda oldugu gibi gecesini gündüzüne katarak çalissaydi DP Tire'de yakaladigi basari Torbali'da da rahatlikla yakalanabilirdi. Ancak partiyi baska siyasi partilerin yedegi yaptilar' dedi.

TORBALI'DA SIYASET YOZLASTI

GEÇMIS dönemlere nazaran Torbali siyasetinin yozlastigindan dert yanan Özgür Gün 'Torbali'da siyasetçilerin ve siyasi partilerin seçim zamanlarinda baska partilere destek vermesi olagan bir durum haline geldi.Bu durum çok üzücü. Benim kendi Ilçe Baskanim bile 'Ben seçimde su partiye oy verdim, çalistim' dedikten sonra sözün bittigi yerdeyiz demektir. Torbali siyasetinin dönek siyasetçi profilinden kurtulmasi gerektigini düsünüyorum. Bu durum Torbali'da siyasetin gelecegi için en önemli tehlikedir' diye konustu.

AK PARTI TORBALI'DA SINIFTA KALDI

VERGI rekortmenligiyle taninan Torbali'nin hak ettigi destegi bir türlü alamadigini ifade eden Özgür Gün 'Ben Dogru Yol Ilçe Baskaniyken Ankara'ya etigimiz bir telefonla buradaki isleri bitiriyorduk. Ancak simdi geldigimiz noktada Torbali'da iktidari temsil eden Ak Parti Ilçe Yönetimi buradaki meseleleri halledemiyor. Bu Ak Parti yönetiminin Torbali'ya hak ettigi hizmetleri getirme konusunda sinifta kaldigini gösteriyor' dedi.

YEREL YÖNETIM ANLAYISI DEGISMELI

TORBALI'NIN yerel yönetim konusunda da kisir döngüyü asamadigina deginen Gün,  'Dünyanin bu kadar hizli degistigi bir dönemde Torbali'da  yerel yönetim mantalitesinin ayni kalmasi oldukça düsündürücü. Torbali mevcut haliyle gelismis bir kenti degil kocaman bir köyü hatirlatiyor. Torbali'da Belediye Baskanligi yapacak kisilerin çok farkli vasiflara sahip olmasi gerekiyor. En az iki yabanci dil bilmeli ve üniversite mezu
nu olmali. Ben iki üniversite bitirdim ama ben bile kendimde Torbali Belediye Baskani olacak potansiyeli göremiyorum'seklinde konustu.

'Saydam, CHP'ye destek verdigini açik açik ilan etti'

MEVCUT Ilçe Baskani Hayati Saydam'in Pancar Belediye Baskanligi'ndan geldigini hatirlatan Özgür Gün 'Saydam bu partide Ilçe Baskanligi yapacak salahiyete sahip degil. Çünkü bu arkadas siyasetin en balli yeri diyebilecegim Belediye Baskanligi koltuguna oturdu. Belediye Baskani'nin emrinde bir sürü personel olur, baskanlik makami karsiliginda da devletten maas alir. Ancak Ilçe Baskanligi öyle degildir. Birakin maas almayi cebinizden bir sürü para harcarsiniz kimseye emir veremeyeceginiz gibi partililerden emir alirsiniz. Kisacasi Hayati Saydam bu isin ehli degil. Aday olmasinin tek sebebi de Asuman Altinay ve ailesinin kendisini zorlamasidir. Geçtigimiz iki buçuk senenin de bize gösterdigi gibi Hayati Saydam bu partiye hiçbir sey katamaz. Ustelik kendisi yerel seçimlerde CHP'ye destek verdigini açik açik ilan etmistir. Önümüzdeki dönemde de yine baska partiye çalisacagindan en ufak bir süphem yok. Bu nasil bir demokrat Partililik? Takdiri kamuoyuna birakiyorum' dedi.

ASUMAN ALTINAY ÇOK VEFASIZ

PARTININ Torbali'da kurucu ilçe bakanligini yapmasina ragmen Ilçe Kongresi'nde isminin bile telaffuz edilmedigini belirten Özgür Gün 'Asuman Altinay'in vefasizligini bir kere daha gördüm. Altinay siyasette kendisinden baska hiç kimseyi düsünmeyen bir kisi. Torbali'da partiyi 'Az olsun bizim olsun' anlayisina mahkûm ettiler. Son ilçe kongresi, Demokrat Parti'ye gönül veren kisiler için bardagi tasiran son damla olmustur. Asuman Altinay'a hakkimi helal etmiyorum' dedi. Hasan Karatoklu ve Asuman Altinay tarafindan 1997 senesinde partiden ihraç edildigine deginen Gün, 'Ihraç edilmeme ragmen ilçe kongresine katildim. Kongrede adi sani duyulmamis kisilerin isimleri okunmasina ragmen bu partinin kurucu ilçe baskanligini yapmis Il Genel Meclis üyeliginde bulunmus benim gibi bir cefakrin adini anmadilar. Bundan büyük vefasizlik olur mu? Demokrat Parti'yi Torbali'da eriten anlayis iste bu anlayistir' diye konustu.

Bakmadan Geçme