Ankara için yürüdüler

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara'yı kana bulayan patlama için dün Torbalı'da Eğitim Sen öncülüğünde yürüyüş gerçekleşti. Barış sloganlarının atıldığı yürüyüş oturma eylemiyle devam etti. GEÇTİĞİMİZ cumartesi günü Ankara'da düzenlenecek Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen bomba sonucu çok kişi hayatını kaybetmişti. Ankara’daki terör saldırısını protesto eden yüzlerce kişi dün çeşitli sendika ve [&hellip]

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara'yı kana bulayan patlama için dün Torbalı'da Eğitim Sen öncülüğünde yürüyüş gerçekleşti. Barış sloganlarının atıldığı yürüyüş oturma eylemiyle devam etti.

GEÇTİĞİMİZ cumartesi günü Ankara'da düzenlenecek Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşünde gerçekleşen bomba sonucu çok kişi hayatını kaybetmişti. Ankara'daki terör saldırısını protesto eden yüzlerce kişi dün çeşitli sendika ve partiler bünyesinde Torbalı'da bir yürüyüş gerçekleştirdi. Torbalı Tıp Merkezi önünde toplanan yüzlerce kişi belediye önüne kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştiren grup yapılan basın açıklamasının ardından yarım saat oturma eylemi gerçekleştirdi. Saldırıda hayatlarını kaybeden kişilere zılgıtlar eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

OTURMA EYLEMİ

Torbalı Eğitim Sen öncülüğünde, Halkların Demokratik Partisi, SES, Cumhuriyet Halk Partisi, Birleşik Haziran Hareketi, Anadolu Alevileri Derneği üyeleri tarafından ortaklaşa yürüyüş düzenlendi. Torbalı Tıp Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Sadık İleri, Kazım Dirik Caddesinden devam ederek Belediye Meydanı'nda son buldu. Yüzlerce kişini bulunduğu gruba bazı vatandaşlarda balkonlarından zafer işaretleri yaparak gruba destek verdi. Grup, Protestoya katılanlar, 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Savaşa inat, barış hemen şimdi', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hükümet istifa' sloganları attı. Grup basın açıklamasından sonra alanı terk etmeyerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

BALKONLARDAN DESTEK

Ankara'da gerçekleşecek olan ve aralarında Torbalıların da bulunduğu Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi yürüyüşü iki canlı bomba tarafından kana bulanmıştı. Resmi açıklamalara göre 97 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı patlama için dün gerçekleşen yürüyüşte yüzlerce kişi barış dileklerinde bulundu. Sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, her yaş grubundan insan bulundu. Balkonlardan ve evlerinin pencerelerinden yürüyüş grubuna destek verenlere kitle alkışlayarak teşekkür etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte basın açıklamasını Eğitim Sen adına Kemal Karakoyun yaptı.

EĞİTİM SEN (Barış için toplanmıştık)

Saldırıyla ve yaşanan can kayıpları ile ilgili konuşan Eğitim Sen İlçe Başkanı Kemal Karakoyun Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye'nin dört bir yanından gelmiştik. Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garında, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Şu ana kadar belirlenebilen 128 kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'deki, 5 Haziran'da Diyarbakır'daki, 20 Temmuz'da Suruçta'ki patlamalardan tanıyoruz; 'aynı seriden' olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, yıldırarak, sindirmek' diye belirtti.

SES (gözyaşlarına hakim olamadı)

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), dün Ankara'da yaşanan üzücü olay için saldırının yapıldığı saatte Devlet Hastanesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SES Adına yapan Sibel Akmut 'İki gün önce tam bu dakikalarda binlerce kişi Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye'nin dört bir yanından; Emek, Barış, Demokrasi diye haykırmak için; İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için; Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için; Her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak; Çatışmadan, ölümden medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere dur demek için yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştuk. Mitingin Ankara Valiliği'ne bildirimi yapılmıştı. Mitingimiz barışçıldı; orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Yüzü aşkın canımız gitti. 400'e yakın canımız yaralandı. Kahrolduk. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve isyandayız! Emek değerini bulsun, ülkede huzur olsun, zorbalığa son olsun' demek üzere bir araya gelmiş olan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.' ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından hastanenin önüne siyah çelenk konulurken açıklamayı yapan Akmut, gözyaşlarına hakim olamadı. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme