Ayrancilarli Eski Meclis Uyesinden kadinlara çagri: Siyasete atilin!

Ayrancilar semtinin ilk ve son kadin belediye meclis üyesi olan Müzeyyen Özgan, kadinlara siyasete atilmalari çagrisinda bulundu. AYRANCILAR semtinin belde belediyesi oldugu dönemlerde bölgenin ilk ve tek CHP’li kadin meclis üyesi olan Müzeyyen Özgan, bir zamanlar siyasetin içindeki en önemli isimler arasindaydi. Ögretmenlikten emekli olduktan sonra siyasete atilan ve meclis üyeligi zamanlarinda halkin istek ve [&hellip]

Ayrancilar semtinin ilk ve son kadin belediye meclis üyesi olan Müzeyyen Özgan, kadinlara siyasete atilmalari çagrisinda bulundu.

AYRANCILAR semtinin belde belediyesi oldugu dönemlerde bölgenin ilk ve tek CHP'li kadin meclis üyesi olan Müzeyyen Özgan, bir zamanlar siyasetin içindeki en önemli isimler arasindaydi. Ögretmenlikten emekli olduktan sonra siyasete atilan ve meclis üyeligi zamanlarinda halkin istek ve talepleri dogrultusunda basarili çalismalara imza atan Özgan, simdilerde ise kösesine çekilerek siyasetten uzak bir yasam sürüyor. Cumhuriyet Halk Parti'li bir ailede dogan ve siyaseti ailesinden ögrenen Özgan, partisine ise gönülden bagli bir isim.

ÖGRETMENLIKTEN SIYASETE GEÇIS
1950 yilinda Kiraz'da dünyaya gelen Müzeyyen Özgan; evli, 5 çocuk ve torun sahibi emekli bir ögretmen. Bolu Kiz Ögretmen Lisesi'nden 1968 yilinda mezun olduktan sonra Manisa ve Kiraz'da ögretmenlik yapan Özgan, daha sonra Ayrancilar Ilkögretim Okulu'na atandi ve burada 17 yil boyunca sinif ögretmenligi yapti. Ailesi gibi kendisi de CHP'li olan emekli ögretmen, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden siyasete atildi. Ayrancilar'da çalismalar yürüten Özgan, Ayrancilar'in 18 yillik belediyecilik tarihinde seçilen ilk kadin meclis üyesi oldu. 2004 Yerel Seçimleri'nde meclis üyesi olan Özgan, belde belediyesi kapandiktan sonra bu görevi birakti. CHP'ye gönülden bagli olan Özgan, 'Biz bu sevgiyi babamizdan aldik. Ölene kadar da bu parti bayragi altina olacagim. Ögretmenlikten emekli olduktan sonra siyasete atildim. Halkin talepleri ve istekleri için hizmet ettim' dedi.

KADINLARIN BASARAMAYACAGI IS YOKTUR
MECLIS üyeligi zamaninda Ayrancilar Çok Programli Lisesi'nin yapilmasi için emekli ögretmen arkadaslariyla çok emek veren Müzeyyen Özgan, Ayrancilar'da uzun yillar sportif ve sosyal çalismalar yapilmamasindan yakindi. Belediye'nin bu yönde hiçbir girisimi olmadigini söyleyen Özgan, kapanan spor kulüplerinin bu durumun kaniti oldugunu ifade etti. Kadinlarin siyasete daha çok yönelmesini isteyen Özgan, 'Kadinlarimizin basaramayacagi is yoktur. Kadinlar siyasete atilsinlar. Toplum siyasi olarak egitilmeli ve kadinlarin daha fazla siyasi arenada olmalari gerekir' diyerek sözlerini tamamladi.

Bakmadan Geçme