Bakan Torbalı'ya müjdeyi verdi

Hafta sonu İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Torbalı'ya da müjdeler verdi. Bakan Arslan, İZBAN’da seferleri 6 dakikaya indireceklerini müjdeledi.

 

TORBALI'DA 1 yıl önce seferlerine başlayan İZBAN ile ilgili iyileştirmeler devam ederken, bir güzel haber de önceki gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'ndan geldi. Yaklaşık 2 ay önce aktarmanın kalktığı İZBAN'da sefer sıklığı da düşürülecek. Torbalılılara bu müjdeyi hafta sonu geldiği İzmir'de veren Bakan Arslan, Selçuk hattı ile ilgili de bilgi verdi. Torbalı'nın yanı sıra İzmir genelinde de ulaştırma ile ilgili birçok yeniliği müjdeleyen Arslan, önemli projelerden söz etti.
SEFERLER ARTACAK
İzmir'de bir dizi temasta bulunan Bakan Arslan, sefer sıklığının düşeceğini müjdeledi. Daha önce 30 dakika olan sefer sıklığı önce 20 dakikaya, ardından da 10 dakikaya düşmüştü. 10 dakika olan sefer sıklığının 6 dakikaya düşeceğini söyleyen Arslan, '10 dakika olan sefer sıklığını Nisan ayında sabah ve akşam saatlerinde 6 dakikaya indireceğiz. Bunun için de Marmaray projesindeki 10 tren setini buraya devrediyoruz' dedi. Bir yıldır Torbalı'ya seferler düzenleyen İZBAN yoğun olarak kullanılıyor. Menemen'den Tepeköy'e, Cumaovası'ndan Aliağa'ya doğrudan seferler düzenleyen İZBAN, Torbalı'da haftalık 35 bin yolcu ortalamasını yakaladı. Hat üzerinde en yoğun kullanılan üç istasyon Torbalı, Tepeköy ve Pancar olurken, diğer üç istasyon da yolcu sayılarını hızla artırmaya başladı.
SELÇUK HATTI 9 EYLÜL'DE BİTİYOR
Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzatılacak hat 9 Eylül'de bitirilecek. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 32 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak Şubat ayında hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, 26 kilometrelik Selçuk hattındaki çalışmalarda da son noktaya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile yaptığı protokole göre, Selçuk hattının istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştiriyor.

Bakmadan Geçme