Basına sansürün son adresi: Ödemiş

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Ve Sanatkâr Odası Başkanlık Seçimi'nde basının görüntü alması engellenmeye çalışıldı. Engelleme TV9 İzmir'in canlı yayınına yansırken basına yönelen baskı çığ gibi büyüdü

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Ve Sanatkr Odası Başkanlık Seçimi'nde basının görüntü alması engellenmeye çalışıldı. Engelleme TV9 İzmir'in canlı yayınına yansırken basına yönelen baskı çığ gibi büyüdü. Seçimin gerçekleştiği salonda bazı görevliler oy sayım döküm işlemi sırasında TV9 İzmir kameralarının önüne geçerek çekim yapmasını engellemeye çalıştı. TV9 İzmir çalışanı Buse Bağcı'nın duruma tepki göstermesine rağmen sürdürülen engelleme çalışmalarına tepki çığ gibi büyüdü. Facebook üzerinden gerçekleşen canlı yayını izleyenler, basına yönelen bu engelleme girişimlerini yaptıkları yorumlarla eleştirdiler. Basının görüntü almasını engellemeye dönük çaba karşısında TV9 İzmir kameramanı Buse Bağcı, 'Biz burada bir seçim çekiyoruz. İnsanlar sırt ve popo mu izleyecek?' şeklinde tepki gösterdi. Bağcı'nın tepkisinin ardından izleyiciler de sayısız yorum yaparak basına yönelen engellemeye tepki gösterdi.

'HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ'

Konuya ilişkin TV9 İzmir'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, 'Basın özgürlüğü, haber, fikir ve düşünceleri, çoğaltıcı araçlarla, serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. TV9 İzmir Ve Küçük Menderes olarak, dün gerçekleşen Gıda Maddeleri Odası seçimlerinde oy sayma işlemi esnasında basının içeri alınmak istememesine, alındıktan sonra da binlerce kişi izlerken, çekim konusunda sınırlama getirilmesine anlam veremiyoruz. Aynı zamanda sürekli halkın içinde olan, halkın beyanatlarını ekrana getiren, gündemi değerlendiren, sorunlardan uzak kalmayan bir haber kanalı olarak yaptığımız haberlerin siyasileştirilmesini, ağır ithamlarla etiketlenmemizi kınıyor, bizimle çalışan firmaları, kurumları arayıp bizimle yol almalarını engelleme çalışmalarına, ekmeğimizle oynanmasına sadece şaşırıyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz. TV9 İZMİR ve Küçük Menderes Gazetesi her zaman çiftçinin, esnafın, vatandaşın yanında olmaya devam edecektir.' ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme