Bayanlar spor konusunda artik kabugunu kirmali!

'Bizim spor merkezimizi genelde vücut gelistirme merkezi olarak görüyorlar' diyen B Fit isletmecisi Ilknur Kalay, ilçede ev hanimlarinin spor konusunda kabugunu kiramadigini söyledi. KADINLARIN spor yapmasi toplum içerisinde kadina biçilen rol ile yakindan ilgili. Saglik açisindan olumlu etkileri olan sporun kadinlaerkek arasinda herhangi bir farkliligi bulunmamasina ragmen, yeryüzünde genel olarak erkeklerin spor yapma sansi daha [&hellip]

'Bizim spor merkezimizi genelde vücut gelistirme merkezi olarak görüyorlar' diyen B Fit isletmecisi Ilknur Kalay, ilçede ev hanimlarinin spor konusunda kabugunu kiramadigini söyledi.

KADINLARIN spor yapmasi toplum içerisinde kadina biçilen rol ile yakindan ilgili. Saglik açisindan olumlu etkileri olan sporun kadinlaerkek arasinda herhangi bir farkliligi bulunmamasina ragmen, yeryüzünde genel olarak erkeklerin spor yapma sansi daha fazla. Türkiye'nin birçok ilinde bu durum hakimiyetini korurken, kozmopolit bir bölge olan Torbali'da da ne yazik ki ayni. Ilçede kadinlara özel olarak hizmet veren BFit Spor ve Yasam Merkezi, kirilamayan bu zihniyetten nasibini almis durumda.  'Bizim salonumuzdan içeri giren kilo vermeden çikamaz' diyen Kalay, spor merkezindeki çalismalar hakkinda oldukça genis bilgi verdi.

ERKEKLER DAHA ÇOK SPOR YAPIYOR

ULKENIN bir çok ilinden göç alan Torbali, buna paralel olarak kozmopolit bir bölge olma özelligini tasiyor. Agirlikli olarak isçi kenti olan ilçe, bir o kadar da memur kesimini agirliyor. Torbali'da spora olan ilgiyse genç kusaklarin disinda neredeyse yok denecek kadar az. Sadik Ileri Bulvari'nda faaliyet gösteren, Kadinlar Saglikli Yasam Merkezi olan BFit, beklenilen ilgiyi bir türlü görememekte. Arastirmalar, kadinlarin dünya genelinde, toplumda erkekler kadar aktif yer alamamakta oldugunu belirtiyor.  BFit isletmecisi Ilknur Kalay, Torbalili ev hanimlarinin spora fazla ilgi göstermediklerini söyledi. Sadece kadinlara özel olarak hizmet vermelerine ragmen, beklenilenin çok altinda ilgi gördüklerini söyleyen Kalay, her bireyin sporla, özellikle ev hanimlarinin yakindan ilgilenmesi gerektigine dikkat çekti.

SPOR, YURUMEKTEN IBARET DEGIL

BFIT Kadinlarin Spor ve Yasam Merkezi, uzun süredir spor yapmak ve saglikli yasamak isteyen Torbalili hanimlarin bir numarali tercihi durumunda. Adnan Menderes Universitesi Beden Egitimi Yüksekokulu mezunu olan Ilknur Kalay, çesitli otellerde animasyon gösterileri organize etmesinin yani sira, Konak Belediyespor'da aktif olarak voleybol antrenörlügü görevini de sürdürüyor. 'BFit Kadinlarin Spor ve Yasam Merkezi, gözlerden uzak spor yapmak isteyen hanimlar için ideal' diyen Kalay, ilçede ev hanimlarinin spor konusunda kabugunu kiramadigini söyledi. Kalay: 'Torbali'da ev hanimlari kabuklarini kiramiyor. Bizim merkezimizde aletlerimiz itme çekme kuvvetiyle hareket ettigi için yüzmeyle es degerde. Bu yüzden siklasarak yaglar erir. Kadinlarimiz sporun sadece yürümekten ibaret oldugunu saniyor' dedi.

Bakmadan Geçme