Belediyenin çöp tesisine jandarma baskini
Bayindir yolu üzerinde bulunan çöp depolama alanina Jandarma baskin yapti. Çevre Timleri tarafindan tutanak tanzim edilerek Torbali Belediyesi'ne ceza verilmesini istedi. Belediye'ye agir ceza kapida…   TORBALI'NINbütün çöp yükünü tasiyan Çöp Depolama Alani'nda adeta çevre kirliligi yapiliyor. Çöplerden sizan sularin olusturdugu küçük yapay pis göletler, hem çevreye hem de tarimsal alanlari büyük ölçüde tehdit ediyor. [&hellip]
Bayindir yolu üzerinde bulunan çöp depolama alanina Jandarma baskin yapti. Çevre Timleri tarafindan tutanak tanzim edilerek Torbali Belediyesi'ne ceza verilmesini istedi. Belediye'ye agir ceza kapida…
TORBALI'NINbütün çöp yükünü tasiyan Çöp Depolama Alani'nda adeta çevre kirliligi yapiliyor. Çöplerden sizan sularin olusturdugu küçük yapay pis göletler, hem çevreye hem de tarimsal alanlari büyük ölçüde tehdit ediyor. Çöplerden sizan sularin olusturdugu su birikintileri adeta birer gölet haline dönüsmüs durumda. Önceki gün Izmir Il Jandarma Komutanligi'na bagli Çevre Koruma Timleri, Torbali Belediyesi'ne ceza kesilmesi için söz konusu alana baskin yaparak tutanak tuttu. Jandarma tarafindan hazirlanan rapor dogrultusunda Belediye çevre kirliligi yaptigi gerekçesiyle para cezasi ödeyecek.
BELEDIYE:ÖNLEM ALDIK GEREKEN YAPILACAK
ÇÖP Depolama ve Transfer alanindaki çöp arabalarinin bosalttigi pis sular nedeniyle olusan mikrop yuvasi göletlerin biran önce kapatilarak, çevreyi tehdit etmesinin engellenecegini belirten Torbali Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Kemal Sevinç, 'Konuyla ilgili olarak gerekli olan ne varsa yapacagiz. Oradaki pis sulari alarak tahliyesini gerçeklestirip, olusan yapay göletlere beton dökerek mevcut alani suan ki pis halinden kurtaracagiz. Ileriki süreçte de çöp sularinin birikmemesi için bir takim önlemlerimizi alacagiz. Jandarma Çevre Timleri'nin tutanak tuttugu dogrudur. Ancak, orayla ilgili olarak çalismalara baslamistik' seklinde konustu.
BIRIKEN SULARA KOKUDAN YAKLASILMIYOR
DEPOLAMAsahasinda çöp dökümünün yapildigi bölgeye yagan yagmur sulari ve depolanan kati atiklarin sizinti sulari tarlalardan dere ve denize kadar her yeri tehdit ediyor. Dengeleme havuzuna alinan çöp sizinti suyunun, iki asamali (biyolojik ve fiziksel) aritma ünitelerinden geçirilerek aritildigi iddia ediliyor. Yagmuru firsat bilerek havuzlardan araziye ve yollara saliverilen atik çöp suyu dogal hayati da büyük ölçüde etkiliyor. Gün içinde Torbali'nin çöplerini alan kamyonlar, depolama alanina gelerek burada araçlarin su vanasini açip bütün pis sulari bosaltiyorlar. Disari akan sular ise 10 metre ilerde bulunan yapay pis su göletlerinde birikiyor. Yasanan çevre katliami tepkilere nende olurken, Jandarmanin yaptigi bu baskin ile çevre kirliligi gündeme geldi.
DOGAL HAYAT TEHDIT ALTINDA
ULKEMIZDEçöp depolama alanlarinda depolanan çöpler yaklasik olarak %60 oraninda biyolojik olarak parçalanabilir organik maddeler içerdigini belirten uzmanlar,'Biyolojik olarak parçalanabilir organik maddelerin çöp depolama alaninda anaerobik sartlar altinda kisa süre içinde parçalanabilmesi için çöp içinde yeterli nem olmalidir. Bunun içinde çöp depolama alanlarinda olusan kirlilik yükü çok yüksek sizinti suyunun çöp içine resirkülasyonu yapilmalidir. Böylece kirlilik yükü çok yüksek sizinti sulari dogru yere resürküle edilerek hem biyolojik olarak bozunabilir organik maddelerin bozunmasi hizlandirilir hem de sizinti sularinin bertaraf saglanir' dediler.