Benim vekilim!

Torbalılı Atilla Kaya'nın AK Parti İzmir Birinci Bölge'de 2. sıradan aday gösterilmesi ile ilçenin vekil hayali gerçek oluyor. Partili-partisiz tüm Torbalı, Kaya ile gelen vekillik heyecanını yaşıyor. TORBALI'NIN vekil hayali gerçek oluyor. Torbalılı Atilla Kaya, Binali Yıldırım'dan sonra İzmir 1. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. Kaya'nın AK Parti İzmir Birinci Bölge'de 2. sıradan aday gösterilmesi [&hellip]

Torbalılı Atilla Kaya'nın AK Parti İzmir Birinci Bölge'de 2. sıradan aday gösterilmesi ile ilçenin vekil hayali gerçek oluyor. Partili-partisiz tüm Torbalı, Kaya ile gelen vekillik heyecanını yaşıyor.

TORBALI'NIN vekil hayali gerçek oluyor. Torbalılı Atilla Kaya, Binali Yıldırım'dan sonra İzmir 1. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. Kaya'nın AK Parti İzmir Birinci Bölge'de 2. sıradan aday gösterilmesi tüm ilçede sevinç yarattı. Kaya'nın seçilmesi garanti bir yerde aday gösterilmesi ilçede partili-partisiz herkeste büyük sevinç yarattı. Aday listelerinin açıklanması ile ilk olarak internet ortamında başlayan sevinç gösterileri, sokaklarda da kendini hissettirdi. Kaya'nın yanı sıra Torbalı'da MHP'li Halit Dalgıç da 8 Haziran'da aday gösterildiği 8. sıradan 5. sıraya yükselerek sürpriz yaptı. CHP'de ise Torbalı'da hastanesi bulunan Ali Yiğit ve ilçeyle bağı en sıkı vekillerden olan Musa Çam ilk sıralarda yer buldu. Atilla Kaya, TBMM'ye girmesi durumunda Rahmetli Mümin Kırlı ve CHP'li Sedat Uzunbay'dan sonra Cumhuriyet tarihinde Torbalı'nın 3. milletvekili olacak. AK Parti 8 Haziran'da İzmir Birinci Bölge'den 4 milletvekili çıkarmıştı.

AZMİN ZAFERİ

Son genel seçimde İzmir'de 8. sırada aday gösterilen Atilla Kaya, seçilemeyecek bir sıralamada olmasına rağmen hiç küsmedi ve son güne kadar İzmir genelinde kapı kapı gezdi. AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde görev alan, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı olan, AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüten Mahmut Atilla Kaya, son yerel seçimlerde AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak seçim kampanyasının başında yer alan isim olmuştu. Atilla Kaya'nın ismi İzmir İl Başkanlığı için de geçmiş fakat ismi Genel Merkez tarafından onaylanmamıştı.

MKYK ÜYELİĞİ YILDIZINI PARLATTI

7 Haziran genel seçiminde 8. sırada aday gösterilen Atilla Kaya'nın yıldızını en çok parlatan olay, 5. Olağan Büyük Kongre'de Merkez Karar Yürütme Kurulu'na yedek üye olarak girmesi oldu. Aynı zamanda Binali Yıldırım'a da yakınlığı ile bilinen Atilla Kaya, İzmir siyasetinde özellikle teşkilatlara hakimliği ile ön plana çıkıyor. Kaya'nın şansını arttıran bir diğer faktör de İl genelinde son bir yıl içinde yapılan iki temayülde de ön sıralarda çıkması oldu. 7 Haziran seçimi öncesi yapılan temayülde birinci çıkan Atilla Kaya son olarak geçtiğimiz hafta belediye başkanları ve ilçe başkanlarına yönelik temayülde de birçok kişiyi geride bırakmıştı.

  DALGIÇ YÜKSELDİ

Listelerin teslimi ile MHP'nin İzmir Birinci Bölge vekil adayları arasında Dalgıç sürprizi yaşandı. Torbalılı genç inşaat mühendisi Halit Dalgıç, 7 Haziran'da 8. sırada aday gösterildiği vekil listesinde 3 sıra birden yükseldi. 1 Kasım aday listesinde Dalgıç, 5.sıraya yazıldı. Dalgıç dün gün boyu gerek telefonla gerekse de sosyal medya üzerinden tebrikleri kabul etti. Aday adaylıklarını açıklayan Kaan Yıldırım ve Necip Ateşoğlu ise listede kendilerine yer bulamadı.

AK PARTİ 1.BÖLGE

  1. Binali Yıldırım
  2. Atilla Kaya
  3. Hüseyin Kocabıyık
  4. Necip Kalkan
  5. Cemal Bekle

AK PARTİ 2.BÖLGE

1.Nükhet Hotar

  1. İbrahim Turhan
  2. Hamza Dağ
  3. Kerem Ali Sürekli
  4. Nesrin Ulema

 

CHP 1.BÖLGE

1 – Selin Sayek Böke

2 – Musa Çam

3 – Tuncay Özkan

4 – Tacettin Bayır

5 – Özcan Purçu

6 – Ali Yiğit

 

MHP 1. BÖLGE

1-Oktay Vural

2-Senem Kılıç

3-Aslan Savaşan

4-Selahattin Şahin

5-Halit Dalgıç

 

HDP 1.BÖLGE

1 Ertuğrul Kürkçü

2 Mülkiye Birtane

 

HDP 2.BÖLGE

1 Müslüm Doğan

2 Gülistan Kılıç Koçyiğit

Bakmadan Geçme