Beyanname herkese hitap ediyor

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, önceki gün açıklanan seçim beyannamesinin toplumun her kesiminde yaşanan sorunlara çözüm ürettiğini, önemli hedefler içerdiğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün seçim beyannamesini açıkladı. MHP, kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C’liler, vekil, sözleşmeli ile geçici statüde çalışanları kadroya geçirmeyi, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı tanımayı vadediyor. Beyanname, “Toplumsal Onarım [&hellip]

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, önceki gün açıklanan seçim beyannamesinin toplumun her kesiminde yaşanan sorunlara çözüm ürettiğini, önemli hedefler içerdiğini söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün seçim beyannamesini açıkladı. MHP, kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ile geçici statüde çalışanları kadroya geçirmeyi, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı tanımayı vadediyor. Beyanname, 'Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek Bizimle Yürü Türkiye' başlığını taşıyor. 256 sayfadan oluşan beyannamenin sunuş bölümü, 'Akıl tutulmasından akıllı devlete', 'Çağın dinamiklerine milli bakış', 'Küresel güç Türkiye vizyonu', 'İktidar anlayışımız ve temel haklar', 'Politikalar' ve 'Geleceğin inşası' başlıklarından oluşuyor. MHP Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, beyanname ile ilgili düzenlediği basın açıklamasında, 'Seçim beyannamemizden de anlaşılacağı üzere MHP'nin öncelikli hedefi Misak-i Milli sınırlarında yaşayan halkın birlik beraberliğini ve refahını sağlamak olacaktır. Bu doğrultuda titizlikle hazırladığımız seçim beyannamemizde; toplumsal onarım ve huzurlu gelecek esas alınmıştır' dedi. Beyannamede, muhtaç ailelere kira yardımı, taşeron işçilerin sorunları, öğrencilere maddi destek, kadına şiddeti engelleme, esnaf ve sanatkara yönelik krediler, kadın istihdamı, yolsuzlukları önleme, kamu arazilerin tahsisi, kişi başına düşen gelirin yükseltmesi gibi önemli başlıklarda çözüm önerileri var.

MAZOT 1 LİRA 75 KURUŞ OLACAK

Dalgıç, MHP iktidarında mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, 'Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak . Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak, Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek, Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecek, 2/B sorunu adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturulacak' dedi.

ASGARİ ÜCRET BİN 400 LİRA

Asgari ücrete yönelik düzenlemeler olacağına dikkati çeken Dalgıç, 'Asgari ücret net 1400 liraya çıkarılacaktır.Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecektir.Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacaktır.Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacaktır.Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı oluşturacağız.Yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imknı, iş sağlanana kadar 700 lira 'Aile Desteği' vereceğiz' dedi.

Bakmadan Geçme