Bir haftadır kimse müdahale etmiyor!

Arslanlar Mahallesi'nde bir hafta önce patlayan su borusu tarlaları sular altında bıraktı. Vatandaş kendi imkânlarıyla seferber oldu. Çalışma başlatmayan İZSU'ya tepki yağıyor. TORBALI'DA son 3 aydır yaptığı kanal değişiklikleri, su hatlarının yenilemesi çalışmaları nedeniyle ilçenin takdirini toplayan İZSU, Arslanlar Mahallesi'nde sınıfta kaldı. Bir haftadan beri yer altında patlayan su borusu üç çiftçiyi mağdur etti. Yüzlerce [&hellip]

Arslanlar Mahallesi'nde bir hafta önce patlayan su borusu tarlaları sular altında bıraktı. Vatandaş kendi imknlarıyla seferber oldu. Çalışma başlatmayan İZSU'ya tepki yağıyor.

TORBALI'DA son 3 aydır yaptığı kanal değişiklikleri, su hatlarının yenilemesi çalışmaları nedeniyle ilçenin takdirini toplayan İZSU, Arslanlar Mahallesi'nde sınıfta kaldı. Bir haftadan beri yer altında patlayan su borusu üç çiftçiyi mağdur etti. Yüzlerce dönümlük alanda meydana gelen patlama sonucu her geçen gün tarlalar sular altında kalıyor. 7 gün önce patlayan su için çalışmanın başlatılmaması mahalleliyi isyan ettirdi. Mahalleli kendi imkanlarıyla suyu tahliye ederken ekiplerin çalışma başlatmaması tepkiyle karşılandı.

7 GÜNDÜR BOŞA AKIYOR

Arslanlar'ın güney kısmındaki üç ayrı tarlayı sular bastı. Yerin altında patlayan su borusu sızdırma yapınca yüzey sularla kaplandı. Alandaki domates ve mısır tarlaları sular altında kalırken 3 dönüm domatesin hastalık kaptığı öğrenildi. Şimdiden yaklaşık 30 tonluk hasadından olan çiftçi 7 gündür ekiplerin müdahale etmediği patlaktan dert yanıyor. Binlerce lira zararlarının olduklarını ifade eden tarla sahipleri elleri bağlı bir şekilde İZSU'nun gelip patlağı onarmasını bekliyor. Defalarca İZSU'yu aradıklarını ama kimsenin gelmediğini ifade eden Arslanlar Mahalle Muhtarı Sedat Sanar adeta ateş püskürdü.

BİNNLERCE LİRA ZARAR

Çiftçilerin binlerce lira zarar ettiğini vurgulayan Sanar, 'Vatandaş kendi imknlarıyla suyu tahliye etmeye çalışıyor. Telefonla aradık ama çözüm üreten olmadı. 7 gündür su boşa akıyor. Mısır tarlasının sahibi tarlasına giremiyor. O alandaki mısırın rekoltesi çok düşük olacak. Domateslerin işi çok daha kötü. Tarlanın büyük bir kısmında hastalık oluştu.' Şeklinde belirtti. 3 dönüm domates tarlasında hastalık olduğunu belirten mahalleli Mete Üzümcü, '230 dönümün bulunduğu alanın neredeyse tamamı sular altında kalmak üzere. 3 dönümlük domates tarlası hastalık kaptı. Zarar şimdiden binlerce lirayı buldu' şeklinde belirtti. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme