Bitmeyen enerji eğitimi

Torbalı Ticaret Odası(TTO) dün ilçedeki sanayicilerin katılımıyla bir panel gerçekleştirdi. Güneş Enerjisi ve Uygulamaları' isimli panelde yenilenebilir enerjinin maliyet ve önemine değinildi. Sık sık üyelerine ve ilçe vatandaşlarına yönelik seminer ve paneller düzenleyen Torbalı Ticaret Odası(TTO) dün sanayicilerin katılımıyla bir panel gerçekleştirdi. İlçede faaliyet gösteren onlarca sanayicinin ve vatandaşın katıldığı 'Güneş Enerjisi ve Uygulamaları' isimli [&hellip]

Torbalı Ticaret Odası(TTO) dün ilçedeki sanayicilerin katılımıyla bir panel gerçekleştirdi. Güneş Enerjisi ve Uygulamaları' isimli panelde yenilenebilir enerjinin maliyet ve önemine değinildi.

Sık sık üyelerine ve ilçe vatandaşlarına yönelik seminer ve paneller düzenleyen Torbalı Ticaret Odası(TTO) dün sanayicilerin katılımıyla bir panel gerçekleştirdi. İlçede faaliyet gösteren onlarca sanayicinin ve vatandaşın katıldığı 'Güneş Enerjisi ve Uygulamaları' isimli paneli uluslararası firma olan ZSD Solar'ın Türkiye temsilcileri verdi. Recep Uyar ve Ahmet Damgacıoğlu tarafından verilen panelin moderatörlüğünü TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy yaptı. Bitmeyen enerji kaynağı olan güneş enerjisi hakkında bilgi verip, bunun maliyetlerine değinen firma temsilcileri yaklaşık 1 saatlik bir sunum yaptı.

TÜRKİYE'DE GEÇ KALINDI

TTO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panelde Türkiye'nin güneş enerjisini kullanmada geç kalındığı vurgulandı. Özellikle sanayi kollarında son dönemlerde önemli bir enerji kaynağı olan, büyük firma ve markaların tercih ettiği güneş enerjisiyle ilgili gerçekleşen panelde genel olarak, 'Güneş enerjisi sürekli ve yenilenebilir bedava bir enerji kaynağıdır. Fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan çevresel sorunların çoğunun güneş enerjisi üretiminde bulunmayışı bu enerji türünü temiz ve çevre dostu bir enerji yapmaktadır. Fosil yakıt kullanımının ürünü olan karbondioksit ve diğer atık partiküllerin atmosfere salınımının küresel ölçekte iklimsel  değişikliklere  sebep olduğu bilinmektedir ve enerjiyi yoğun kullanan sanayisi gelişmiş ülkelerin güneş gibi doğal ve alternatif olabilecek temiz enerji kaynaklarına yöneldiği görülmektedir.' denildi.

MALİYETİ DAHA DÜŞÜK

Torbalı sanayisinin ve gücünün farkında olduklarını belirten panelistler, 'Yenilenebilir enerji kaynaklarının doğası gereği, üretim kapasiteleri termik, nükleer veya hidrolik santraller gibi merkezi enerji üretim santrallerine kıyas ile oldukça düşük seviyelerdedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilecek enerji üretimi genellikle yerel bir ihtiyacın doğrudan karşılanabilmesi düzeyinde olacağından, bu enerji kaynaklarına genel olarak dağıtılmış elektrik üreteçleri olarak bakılabilir. Ayrıca maliyet bazında bakıldığında bu sistemin çok daha faydalı olunduğu bilinmektedir' ifadelerini kullandı. İbrahim DANIŞ

 

Bakmadan Geçme