Çalisan Gazeteciler kahvaltida bulustu

54 yildir kutlanan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisi ile Torbali Gazeteciler Cemiyeti önceki gün basin mensuplarina yönelik olarak bir kahvalti düzenledi. TORBALI Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalisan gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan basin mensuplariyla kahvaltida bir araya geldi. Merve Pide'de gerçeklestirilen kahvaltida, gazetecilerin günü kutlanirken, Aralik ayinda yapilacak olan genel kurul ve cemiyet [&hellip]

54 yildir kutlanan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisi ile Torbali Gazeteciler Cemiyeti önceki gün basin mensuplarina yönelik olarak bir kahvalti düzenledi.

TORBALI Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalisan gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan basin mensuplariyla kahvaltida bir araya geldi. Merve Pide'de gerçeklestirilen kahvaltida, gazetecilerin günü kutlanirken, Aralik ayinda yapilacak olan genel kurul ve cemiyet faaliyetleri masaya yatirildi. Tek amaçlarinin basin camiasinda birliktelik olusturmak oldugunu ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Baskani Mehmet Ergün: 'Cemiyet olarak maddi eksiklikten dolayi sikintilar yasiyoruz. Öncelikle yer sorunumuz var. Bu sorunun acilen giderilmesi gerekiyor' dedi. Ergün, Aralik ayinda yapilacak olan Genel Kurul'da aday olmayacagini açiklarken, gazeteciler baskanin görevini devam ettirmesi yönünde destek mesaji açikladi.Öte yandan yapilan fikir alis verisinde, cemiyet binasinin olusturulmasi için acilen çalisma yapilmasi kararlastirildi.

 'YER SORUNUMUZ VAR'

1961 yilindan bu yana kutlanan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla, önceki gün Torbali Gazeteciler Cemiyeti bir kahvalti düzenledi. Merve Pide'de gerçeklestirilen kahvaltiya basta Cemiyet Baskani Mehmet Ergün olmak üzere, Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, DSP Belediye Baskan Adayi Ibrahim Öz, Torbali'nin Sesi Gazetesi Imtiyaz Sahibi Tarkan Türkmen, cemiyet üyeleri, köse yazarlari ve basin mensuplari katildi. Bu kahvaltiyla birliktelik olusturmak istediklerini kaydeden Mehmet Ergün: 'Gazetecilere verilen ilk hak 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'dür. Bu isin mutfaginda olan kardeslerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cemiyetimizin 71 üyesi var. Ancak maddi eksiklikten dolayi sikintilar yasiyoruz. En önemlisi de yer sorunumuz var. Bir önceki dönem belediye tarafindan kovulduk. Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez'den yer sözü aldik. Görünen o ki yakinda yeni yerimize geçecegiz. Ancak belediye ile bu sorunu çözemezsek kendimize yer bakacagiz' dedi. Bu dönem görevi birakmayi düsündügünü kaydeden Ergün, yeni adayin fikir birligine varilarak seçilmesi gerektigini söyledi.

BIRLIK MESAJI

Cemiyet Baskani Ergün'den sonra üyeler görüslerini belirtti. Murat Inak, cemiyetin bagimsiz bir binada bulunmasinin önemine vurgu yaparken, elini tasin altina koymaya hazir oldugunu söyledi. 100 kisilik bir aile olduklarini kaydeden Abdulvahap Olgun: 'Cemiyetin bizi bir araya getirmesi oldukça önemli. Bu meslegin gelismesi için elimizden geleni yapmaya haziriz. Hepimiz ayni çatinin altindayiz. Daha duyarli ve seviyeli bir gazetecilik yapilmali. Cemiyet uzlastirici bir misyon üstlenmeli. Yapinin ve yönetimin devam etmesi gerekiyor' diye konustu. Köse Yazari Kubilay Kaplan, cemiyetin daha bebek oldugunu ve emekleme dönemini yasadigini kaydetti. Cemiyetin daha yolun basinda oldugunu kaydeden Kaplan, bir yol haritasi çizilmesinin önemine vurgu yapti. Insanlarin rekabet ederek de dost kalabilecegini ifade eden Ibrahim Öz: 'Bana bu çati altinda, baskanlik hariç ne görev verilirse yapmaya hazirim. Hep birlikte olmaktan güzel seyler çikacaktir. Mehmet Bey'in görevini devam ettirmesi gerektigini düsünüyorum' dedi. Cevdet Kivilcim, belediye olarak yer konusunda üzerlerine düsen neyse yerine getirmeye hazir olduklarini belirtti.

 

GÖKHAN YALKALK

 

 

Bakmadan Geçme