Çalışmaları miras kaldı

Karakızlar Mahallesi'nde yaşayan 'Deli İbrahim' lakabıyla bilinen İbrahim Çetinkaya 80 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yaşadığı mahallede yaptığı çalışmalarla dikkat çeken ve herkes tarafından sevilen Çetinkaya, sevenlerinin göz yaşları eşliğinde son yolculuğa uğurlandı

Torbalı'nın merkeze en uzak dağlık kesimlerdeki mahallelerinden olan Karakızlar Mahallesi'nde ikamet eden İbrahim Çetinkaya, yıllarca mahallesine yaptığı çalışmalarla hizmet vererek elinden geleni yaptı. Çetinkaya, gençlere taş çıkartan azmiyle durmaksızın çalıştı. Yaşadığı mahallede 'Deli İbrahim' lakabı ile bilinen İbrahim Çetinkaya, Karakızlar'da birçok başarılı çalışmaya imza attı. Mahallenin en eski isimlerinden olan Çetinkaya, kooperatif başkanlığı, mahalle muhtarlığı ve dernek başkanlığı yaptı. Aldığı görevlerde Karakızlar Mahallesine yeni bir çehre kazandırmak amacıyla girişimlerde bulunarak başarı elde eden Çetinkaya, geride bıraktığı yıllara onlarca anı sığdırdı. Karakızlar Mahallesi'nde onlarca eser bırakan Çetinkaya'dan sevenlerine acı haber geçtiğimiz gece geç saatlerde geldi.
KALBİNE YENİK DÜŞTÜ
İbrahim Çetinkaya, başarılı sosyal projelerinin yanı sıra yazdığı şiirlerle de tanınıyor. Ulusal ve yerel gazetelerde yazıları yayınlanan Çetinkaya, mahallesindeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla da kütüphane oluşturdu. İbrahim Çetinkaya, Büyük Torbalı Gazetemizde de uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Ailesine ve kurumlara yazdığı vatan millet sevgisi içeren şiirleri olan Çetinkaya, yıllardır yazdığı şiirleri gelecek nesillere aktardı. Çetinkaya kendisiyle ilgili yapılan haberleri, tebrik yazılarını çalışma odasındaki panolara asarak şiir kitabı için çalışmalarını sürdürüyordu. Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit'in Torbalı'da tebrik yazdığı tek isim olan İbrahim Çetinkaya, üç ay önce torununu Torbalı Devlet Hastanesine getirdiği sırada kalp krizi geçirdi. Çetinkaya, İzmir'deki hastanelerde tedavisinin ardından evine gönderildi. Bir süredir evinde istirahata çekilen Çetinkaya, kalp yetmezliğinden dolayı vefat etti. Çetinkaya'nın cenazesi sevenlerinin ve yakınlarının katılımıyla düzenlenen cenaze törenin ardından Karakızlar Mezarlığına defnedildi.
'DELİLİĞİM İLE GURUR DUYUYORUM'
Bütün bir yaşamını yararlı işler yapmaya adayan İbrahim Çetinkaya, 1984 yılından sonra Deli İbrahim olarak anıldı. 1982 yılında kooperatif başkanlığını bırakan Çetinkaya, kendisine deli denmesine neden olacak projeyi hayata geçirdi. Torbalı tarihinde ilk kez Yüksek Sistemli Sultaniye Üzüm Bağını kurdu. Bu çalışmasından dolayı köylüler delirdiğine kanaat getirdi. Çünkü kimse asma üzüm bağı olacağına inanmıyordu. Kendisini köylülerine ifade edemeyen Çetinkaya, bu projesini yeterince ilerletemedi. Ancak yıllar sonra Çetinkaya'nın haklı olduğu ortaya çıktı. Yüzlerce ağaç dikerek ormanlara hayat vermiş olan Çetinkaya, köyünün bozuk yollarını da gönüllü olarak tadilat etti. Boş kalınca kendine özgü icatlar yapan Çetinkaya, köyündeki ilkokul kapatılınca eşeğiyle eylem yapmıştı. Kendisine deli diyenlere aldırmayan Çetinkaya, 'Yaptığım işler delilikse Deli İbrahim olmaktan gurur duyuyorum' derdi.

Bakmadan Geçme