Çapak'ın okul şansızlığı

2012'de yıkılan Çapak İlköğretim Okulu, şansızlık kurbanı. İl Özel İdaresi'nin ayırdığı ödenek, mahkeme engeline takıldı. Mahkeme bitti ama bu seferde İl Özel İdaresi kapandı. Mahalleli, okulun bir an önce başlamasını istiyor. 3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Çapak İlköğretim Okulu halen yapılmayı bekliyor. 2013 yılında İl Özel İdaresi'nden okulun yapılması için yaklaşık 600 [&hellip]

2012'de yıkılan Çapak İlköğretim Okulu, şansızlık kurbanı. İl Özel İdaresi'nin ayırdığı ödenek, mahkeme engeline takıldı. Mahkeme bitti ama bu seferde İl Özel İdaresi kapandı. Mahalleli, okulun bir an önce başlamasını istiyor.

3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Çapak İlköğretim Okulu halen yapılmayı bekliyor. 2013 yılında İl Özel İdaresi'nden okulun yapılması için yaklaşık 600 bin liralık bir ödenek ayrıldı, fakat bu sefer de Gazi İlköğretim Okulu arsasının belediyeye devri, Çapak İlköğretim Okulu arsasının da Milli Eğitim'e devri konusunda sorunlar yaşandı. Konu mahkemelik oldu. Bu süre zarfında İl Özel İdare kapandı ve ayrılan yandı. Mahkeme süreci de tamamlanıp ruhsat için onay verildi. Bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gerekli ödenek ayrılmadı. 12 derslikli okulun 2016 yılı yatırım planına dahil edilmesi için şimdiden gerekli çalışmaların ve müracaatların yapılması gerekiyor.

2012'DE YIKILDI

Çapak İlköğretim Okulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012 yılında boşaltıldı. 40 yıllık bir geçmişe sahip olan okulun depreme dayanıksız olan binası 2013 yılında yıkıldı. Çapak İlköğretim Okulu'nun birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan 150 öğrencisi ise taşımalı eğitim ile Kuşçuburun İlköğretim okulunda eğitim alıyor. Okulun yıkılmasından sonra yerine 12 derslikli modern bir bina yapılmasına karar verildi. İl Özel İdaresi'nden de gerekli ödenek ayrıldı. Gazi İlköğretim Okulu arazisinin Torbalı Belediyesi'ne, Çapak İlköğretim Okulu'nun da Milli Eğitim Bakanlığı'na devri konusunda iki kurum arasında sorun yaşandı. Mahkemeye taşınan konu uzun bir süre devam etti. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından İl Özel İdare kapandı ve okul için ayrılan ödenek yandı. Yönetimin değiştiği Torbalı Belediyesi'nde de sorunlar aşıldı ve inşaat ruhsatı için gerekli izin verildi. İş bu kez de ödeneksizliğe takıldı.

'2016 YATIRIM PLANINA ALINSIN'

Öğrenciler Kuşçuburun'da sabahçıöğlenci olarak eğitimlerini sürdürüyor. Okullarının tahliye edilmesinden sonra öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirten mahalle sakinleri, bir an önce yeni okulun temelinin atılmasını istiyor. 3 yıldır okulun yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri, yetkililerin elini çabuk tutması gerektiğini belirtti. İnşaat ruhsatının uzun bir süre çıkmaması nedeniyle başlayamayan okul projesinde ne zaman start verileceği ise muamma. Mahalle sakinleri, 2015 yatırım planında bulunmayan okullarının 2016 yılında ihaleye çıkıp yapılması için gelecek yıl ki yatırım planına dahil edilmesini istiyor. Öte yandan, okula 2 kilometre uzaklıktaki doğalgazın ulaştırılması içinde gerekli girişimlerin yapılması isteniyor.

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme