Çaresiz baba kızına seslendi

Geçtiğimiz hafta Torbalı’dan Buca İlçesi’nde yaşayan yakının yanına giden bir genç kız, bir gece vakti evden ayrıldı. O günden bugüne kendisinden sağlıklı haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi.

AFYON'DAN 8 ay önce ailesiyle birlikte Torbalı'da yaşamaya başlayan ve lise öğrenimini yarıda bırakan Hayriye Yeniay, ilçemizde faaliyet gösteren bir lokantada garson olarak çalışmaya başladı. Geçtiğimiz hafta ortalarında İzmir'in Buca İlçesi'nde ikamet eden teyzesi Sibel Yeşilbaş'ı ziyaret etmek için evden ayrılan Hayriye Yeniay, İZBAN'ı kullanarak, Buca'ya geçti. Teyzesiyle bir araya gelen genç kız, aynı gün saat 23.00 sıralarında 'Dışarıya çıkıyorum' diyerek, evden ayrıldı. Gece boyunca kendisinden haber alamayan teyze Yeşilbaş, sabahın erken saatlerinde 43 yaşındaki baba Ali Yeniay'a bilgi verdi. Yeşilbaş'ın söyledikleriyle birlikte neye uğradığını şaşıran ve kızının sağlığından endişe duyan talihsiz baba, soluğu Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde aldı. 18 yaşındaki kızı Hayriye Yeniay'ın bulunması için kayıp başvurusunda bulunan ve İzmir'i didik didik arayan talihsiz baba, en sonunda evladının fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinden yayımlayarak, ilçe halkından yardım istedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Yardım çağrısını kulak arkası yapmayan Torbalılı sosyal medya kullanıcıları, Hayriye Yeniay'ın fotoğrafını paylaşarak, genç kızın bulunması için girişimlerde bulundu. Kızının bulunması için olmadık yollara başvurduğunu belirten çaresiz baba, kaçırılabilme ihtimali üzerinde durduğunu söyledi. Aile içerisinde herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydeden baba Ali Yeniay, 'Evladım ile kız-baba ilişkisinden çok oğul-baba gibiydik. Tıpkı erkek oğlum gibiydi. Benden de hiçbir şey saklamazdı. Yani gönül ilişkisi olsaydı bundan illaki haberim olurdu. Herhangi bir neden yokken aniden ortadan kayboldu. Sürekli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, gelişme var mı diye soruyorum. Allah rızası için kızımı görenler, en yakın polis ya da jandarmaya bildirsin. Onun hayatından da şuan endişe duyuyorum. Eğer olur da kendisi çıkıp gittiyse ne olur geri dönsün' ifadesinde bulundu.  Murat CAN

 

Bakmadan Geçme