CHP’de üye krizi

CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur'un ilçe başkanlığının by-pass edilerek parti aleyhine çalışmış isimlerin üye yapılmasına yönelik ilçe başkanları toplantısındaki çıkışı ses getirdi. Uygur'un toplantıda 'Bu üyeliklerin bir milletvekili tarafından geçirildiğini biliyorum. Daha sonra açıklayacağım' diyerek işaret ettiği ismin Ali Yiğit olduğu öğrenildi. Öte yandan 3 dönem ilçe başkanlığı görevinde bulunan Ertan Çelik'ten üye krizine [&hellip]

CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur'un ilçe başkanlığının by-pass edilerek parti aleyhine çalışmış isimlerin üye yapılmasına yönelik ilçe başkanları toplantısındaki çıkışı ses getirdi. Uygur'un toplantıda 'Bu üyeliklerin bir milletvekili tarafından geçirildiğini biliyorum. Daha sonra açıklayacağım' diyerek işaret ettiği ismin Ali Yiğit olduğu öğrenildi. Öte yandan 3 dönem ilçe başkanlığı görevinde bulunan Ertan Çelik'ten üye krizine yönelik yazılı açıklama geldi. Çelik'in hedefinde Uygur vardı.

CHP İzmir'de delege seçimleri öncesi İl Başkanı Bedri Serter ve kurmayları ilçe başkanlarıyla il binasında yaptığı toplantıya, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur damgasını vurmuştu. Uygur'un ilçe başkanlığının by-pass edilerek yapılan üyeler hakkında tepki gösterdiği ve, ' 600 civarı fazla üye vardı listede. Yarısının nakil olduklarını tespit ettik. Yarısının ise nasıl nereden üye oldukları belirsiz. Bu isimler çoğunlukla, belediye AK Parti'nin eline geçtikten sonra belediyede işe başlayanlar, yerel seçimlerde istifa edip DSP'ye çalışanlar. Bunlar partililik kriteri de taşımıyor. Oy kullanmaları haksızlık. Bu üyelikleri kimin yaptırdığını biliyorum.Üyeliklerin bir milletvekili tarafından geçirildiğini biliyorum. Daha sonra açıklayacağım' dediği öğrenilmişti.
YİĞİT'İ İŞARET ETTİ
Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre Uygur'un işaret ettiği milletvekili Ali Yiğit… Uygur'un ilçe başkanlığının by-pass edilerek geçen üyeliklerin arkasında Yiğit'in yer aldığını ekip arkadaşlarına ve il yöneticilerine açıkladığı öğrenildi. Yiğit geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada belediye başkanlarının delege seçimlerine karışmaması gerektiğini söylemişti.

ÇELİK'TEN AÇIKLAMA
Uygur'un çıkışı sonrası, ilçede 3 dönem Torbalı CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Ertan Çelik'ten de yazılı açıklama geldi. Çelik'in hedefinde Uygur vardı.

Çelik yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
'Cuma günü İl Başkanlığımızda düzenlenen İlçe Başkanları toplantısında mevcut İlçe Başkanı İsmail Uygur'un Torbalı'da askı listelerine 600 yeni üyemizin katılması ile ilgili yaptığı açıklamaları hayret ile okuduk. 600 üyenin yarısının nakil yolu ile ilçemize geldiğini diğer yarısının ise birileri tarafından yapıldığını, bu birilerinin kim olduğunu çok iyi bildiğini söylemiş. Hatta ve hatta bu yeni üyelerimizin çoğunlukla, belediye AK Parti'nin eline geçtikten sonra belediyede işe başlayanlar, yerel seçimlerde istifa edip DSP'ye çalışanlar olduğu gafletinde bulunmuştur. Ben öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ne adres değişikliğinden nakil yolu ile gelen, yıllardır partimize gelip de bir türlü üyelikleri kabul görmeyen, sümen altında tutulan yeni üyelerimize teveccüh gösterip partimize kaydoldukları için teşekkür ederim. Üye listeleri partiye asıldıktan sonra telefonlarımız bir hayli çalmaya başladı. Arayanlar üye olduklarını fakat listede isimlerinin çıkmadıklarını söylediler. Bizler her ne kadar üye olmuş fakat listede ismi çıkmayan partililerimizi ilçe başkanlığına itirazda bulunmaları yönünde teşvik etsek de bu arkadaşlarımızın birçoğu ilçe başkanına güvenmediklerinden dolayı itirazı İl Başkanlığına yapmak istediklerini belirttiler. Bu şekilde bir sürü arkadaşımızı tespit ettik. Ben, Eski Belediye Meclis Üyelerimiz Av. Yaşar Demir ve Hamit Cömert ile birlikte İl Başkanlığımıza bu üyeliklerin askı listelerine eklenmesi ile ilgili itirazda bulunduk. Bunu partili vicdanı ve sorumluluğu ile yaptık. Bu karalamanın kamuoyuna yansıması nedeniyle gerçekleri Cumhuriyet Halk Partisi ailesine ve Torbalı kamuoyuna açıklamak zorundayız.Torbalı'da son 2 yıldır partiyi büyütmeye ve örgütümüzü sağlıklı bir şekilde güçlendirmeye çalışanlar, İsmail Uygur ve ekibi tarafından tek adam zihniyetiyle yok edilmek isteniyor. Ben eski İlçe Başkanıyım, bu üyelerimizin hakkını savunan onlarca eski yönetici ve meclis üyesi arkadaşlarımız var. O ise bir koltuk sevdasına düşmüş gidiyor. Kaç dönem belediye başkanlığı yaptı. Yetmedi. Dışardan 17. Maddeyle Eski İl Başkanına kendini ilçe başkanı olarak atattırdı. Yetmedi. Şimdi de Kendi istemediği, onu desteklemeyen hiç kimseyi üye yapmama despotluğuna başvuruyor. Buna Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü'nün dur demesi gerekiyor. Delegasyon seçimlerinde üstünün üyeler tarafından çizileceğini bildiği için çamur at izi kalsın politikasına başvuruyor. Ben yaptığımız itirazlar sonucu İl Başkanlığımızın sağduyu ile karar vererek CHP'de kapıkulları arayanlara demokrasi ve hukuk dersi vereceğine inanıyorum. Kongre takvimi başlamadan 3 ay veya daha öncesinden üye olmuş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzük ve programını kabul etmiş bu insanlar CHP'nin öz evlatlarıdır. Asıl CHP'yi bölen parçalayan kişi kendisidir. Yargıtay'da üyeliği gözükmeyen İlçe yöneticilerini yönetiminde bulunduran Uygur, artık koltuk ısrarını bırakarak, bizlerin yaptığı gibi partiyi gençlere, kadınlara emanet etmelidir.'

Bakmadan Geçme