CHP'li kadinlar medeni kanuna sahip çiktilar

Torbali CHP Kadin Kollari Baskani Fethiye Sengüzel dün CHP binasinda bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. Açiklamada 'Medeni Kanunuma Sahip Çikiyorum' baslikli imza kampanyasi baslatilacagi belirtildi. Torbali CHP Ilçe Kadin Kollari Baskanligi dün ögle saatlerinde 'Medeni Kanunuma sahip çikiyorum' temali bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. 17 Subat 1926 tarihinde kabul edilen, laik hukuk temeline dayali Türk Medeni Kanunu [&hellip]

Torbali CHP Kadin Kollari Baskani Fethiye Sengüzel dün CHP binasinda bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. Açiklamada 'Medeni Kanunuma Sahip Çikiyorum' baslikli imza kampanyasi baslatilacagi belirtildi.

Torbali CHP Ilçe Kadin Kollari Baskanligi dün ögle saatlerinde 'Medeni Kanunuma sahip çikiyorum' temali bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. 17 Subat 1926 tarihinde kabul edilen, laik hukuk temeline dayali Türk Medeni Kanunu ile kadinlarin esit yurttaslik haklara sahip olmustu. CHP bu kanunu baz alarak 'Medeni Kanunuma Sahip Çikiyorum' baslikli imza kampanyasi baslatti, hedef 10 Subat 2015 tarihine kadar 1 milyon imza toplamak.

 ESITLIK ILKESI

CHP Ilçe Kadin Kollari Baskani Fethiye Sengüzel açiklamasinda, 'Kadin kuruluslarinin israrli mücadelesiyle medeni kanunun günümüz kosullarina uygun esitlik yolunda gelistirilmistir. Ancak son yillarda kadini sadece anne rolü ile sinirlayan kadini birey olarak degil sadece ailenin bir üyesi olarak gören ve medeni kanunu yok sayan, anlayisin devletin her kademesinde dile getirilmesi karsisinda esitlik mücadelemizi sürdürmekte kararliyiz. Bu geriye gidise izin vermeyecegiz. Çünkü kadin erkek esitligi bir demokrasi meselesidir. Medeni kanundaki evlilik yasi ve resmi nikh gibi kadin haklarinin güvencesi olan kurallarin yok sayilmasi kadinin aile içinde esitsiz konumunu pekistirmekte, diger yasal haklardan mahrum kalmasina neden olmaktadir' seklinde konustu.

DESTEK BEKLIYORUZ

Sengüzel açiklamasinin devaminda, 'Çocuk yasta evlilikler kiz çocuklarinin egitim alma firsatini, çalisma hakkini engellemektedir. Siddetin her türüne katlanmak zorunda kalmasina ve bu toplumsal sorunu kisir döngü halinde sürmesine yol açmaktadir. Istanbul Kadin Kuruluslari ile beraber kadini bire olarak görmeyen gidise dur demek ve yasal haklarimiz konusunda yeniden farkindalik yaratmak için 'Medeni Kanunuma Sahip Çikiyorum' diye imza kampanyasi baslatiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz' ifadelerine yer verdi. Ibrahim Danis

 

Bakmadan Geçme