Çiftçi destegi kapti, imzayi atti

Basvuruda bulunan 244 çiftçiden makine ve ekipman destegi almaya hak kazanan 28 çiftçi, dün sözlesme imzaladi. Uretici, makine ve ekipmanini aldiktan sonra, parasi bakanlik tarafindan hesaba yatirilacak. TORBALI Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügünün organizasyonu ile düzenlenen programda ilçe genelinde yapilan makine hak edisi kazanan 28 çiftçi ile sözlesme imzalandi. Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Destekleme Programi [&hellip]

Basvuruda bulunan 244 çiftçiden makine ve ekipman destegi almaya hak kazanan 28 çiftçi, dün sözlesme imzaladi. Uretici, makine ve ekipmanini aldiktan sonra, parasi bakanlik tarafindan hesaba yatirilacak.
TORBALI Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügünün organizasyonu ile düzenlenen programda ilçe genelinde yapilan makine hak edisi kazanan 28 çiftçi ile sözlesme imzalandi. Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Destekleme Programi (KKYDP) çerçevesinde makine ve ekipman alimlarinin desteklenmesi kapsaminda 2012 yili içerisinde 28 çiftçi desteklemeden yararlanma hakki kazandi.

TORBALI EN ÇOK DESTEK ALAN 4. ILÇE

GIDA, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan dagitilan desteklemeden faydalanabilmek için Torbali'dan tam 244 çiftçi basvuruda bulundu. Izmir Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü, il genelindeki degerlendirmeleri aldiktan sonra, çiftçi sayisi, ekim alani ve yetistirilen ürünü baz alarak dagitim yapti. Torbali, Izmir genelinde en çok destekleme alan 4. ilçe oldu. 244 çiftçiden 28'i makine ve ekipman destegi almaya hak kazandi. Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan uygulanan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi kapsaminda makine ve ekipman alimlarindan 2012 yilinda Torbali genelinde yapilan makine hak edisi kazanan 28 çiftçi ile hibe sözlesmeleri imzalandi.

'HAYIRLI OLSUN'

IL genelinde yapilan basvuruya göre makine ve ekipman desteginden faydalanma orani yüzde 8'ken, Torbali'da bu orani tutturarak önemli bir sonuç elde etti. Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Kenan Uyar; 'Çok güzel ve potansiyeli yüksek bir ilçemiz var. Çiftçilik artik eskisi gibi geleneksel olarak yapilmiyor. Bakanligimiz çiftçilerimizin teknik ve teknolojiyi en iyi sekilde kullanabilmesi için son birkaç yildir makine ekipman alimini desteklemekte. Makine ekipmani için müracaat eden çiftçilerimizden uygun görülen üreticilerimiz ile hibe sözlesmelerini imzaladik. Çiftçimize hayirli olmasini diliyorum. Makine ve ekipman destegi almaya hak kazanan üreticiler, aletlerini aldiktan sonra, personelimiz incelemede bulunacak. Onayin ardindan, çiftçinin hesabina yatirilacak.'

Bakmadan Geçme