Çiftçi elektriksiz kaldi

TEDAS’a 5 milyon lira borcu bulunan 1260 çiftçi için harekete geçti. Borçlarini ödemeyen çiftçilerin tarlalardaki saatleri sökülmeye baslandi. TEDAS, 15 bine yakin çiftçinin bulundugu Torbali’da, tarimsal alanda kullanilan elektrik borçlarini ödemeyen çiftçilerin saatlerini sökmeye basladi. Yüzlerce çiftçiden 5 milyona yakin alacagi bulunan kurum, borcunu ödemeyenler için icra takibini de baslatti. Tarlalarini sulamak için su artezyenlerini [&hellip]

TEDAS'a 5 milyon lira borcu bulunan 1260 çiftçi için harekete geçti. Borçlarini ödemeyen çiftçilerin tarlalardaki saatleri sökülmeye baslandi.

TEDAS, 15 bine yakin çiftçinin bulundugu Torbali'da, tarimsal alanda kullanilan elektrik borçlarini ödemeyen çiftçilerin saatlerini sökmeye basladi. Yüzlerce çiftçiden 5 milyona yakin alacagi bulunan kurum, borcunu ödemeyenler için icra takibini de baslatti. Tarlalarini sulamak için su artezyenlerini kullanmak zorunda olan çiftçilerin bu borçlarini nasil ödeyecekleri konusu ise tam bir muamma olmus durumda. Girdi masraflari oldukça yüksek olan çiftçiler, üzerine ürünlerini sulamak için kullandiklari elektrik borcu gelince daha da sikintiya girecege benziyor. TEDAS Ekipleri, dün tarlalari dolasarak kuruma borcu olan çiftçilerin elektrik saatlerini söktü. Urünlere su vermekte sikinti yasayacak olan çiftçilerin ne yapacagi ise bilinmiyor.

125 ADET ELEKTRIK SAYACI SÖKULDU
TARIMSAL alanlardaki sulamalarda kullanilan elektrik bedelleri, çiftçilerin belini bükmüs durumda. Alinan bilgiye göre, 1260 çiftçinin TEDAS Isletme Sefligi'ne 5 milyon lira borcu var. Geçtigimiz yildan kalan bu borçlara her gün yasal faiz isliyor. TEDAS, borçlarini ödeyemeyen çiftçiler için icra takibi baslatti ve dün de ekipler tarlalari dolasarak sulama artezyenlerindeki saatleri sökmeye basladi. Ilk önce sehir merkezindeki tarlalara giden ekipler, 125 adet elektrik saatinin sayacini söktü. TEDAS Torbali Isletme Sefligi ise borcu olanlara bildirimde bulunarak borçlarini en kisa zamanda ödemelerini istedi.

ICRA TAKIBI BASLATILDI
BORCU olan çiftçilerin tamamina bildirimde bulunduklarini söyleyen TEDAS Isletme Müdürü Ibrahim Gürgen, 'Kurum olarak borcu olanlara bildirimde bulunduk. Çagrimiza uymayanlar hakkinda islemlerimizi baslattik. Borcunu ödemek isteyenlere taksitlendirme yapiyoruz. Çiftçilerimizin borçlari geçtigimiz yildan kalma. Ekiplerimiz su an elektrik saatlerini söküyor. Çiftçilerimizin en kisa zamanda borçlarini ödemelerini bekliyoruz' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme