Çiftçinin başı dertte

Ürün para etmesi için binbir çeşit yöntem deneyen çiftçin tüm emeği hırsızlara gidiyor. Ovaya dadanan hırsızlar son bir ayda 13 çiftinin tarlasından trafo çaldı. Zarar, tam 100 bin lira! SON 1 ayda artan trafo hırsızlıkları çiftçileri bezdirdi. Trafo kabloları ve içerisinde mevcut olan yağlarını alıp satan hırsızlar, 1 ayda 13 çiftçinin tarlasına girerek büyük bir [&hellip]

Ürün para etmesi için binbir çeşit yöntem deneyen çiftçin tüm emeği hırsızlara gidiyor. Ovaya dadanan hırsızlar son bir ayda 13 çiftinin tarlasından trafo çaldı. Zarar, tam 100 bin lira!

SON 1 ayda artan trafo hırsızlıkları çiftçileri bezdirdi. Trafo kabloları ve içerisinde mevcut olan yağlarını alıp satan hırsızlar, 1 ayda 13 çiftçinin tarlasına girerek büyük bir zarar verdi. Ardı ardına gerçekleştirilen trafo yağı ve bakır tel hırsızlıklarından dolayı çiftçiler ne yapacağını şaşırmış durumda. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarlaların sulama elektriğini sağlayan trafoları parçalayarak içindeki trafo yağı ve bakırı çalıp üreticileri binlerce lira zarara uğrattı. Önceki gün Atalan bölgesinde yaşanan trafo hırsızlığında 2 kişi gözaltına alındı.

TRAFO EVDE BULUNDU

Alınan bilgiye göre, son olarak önceki gün GEDAŞ Şube Müdürlüğüne ait trafo yerinden sökülerek çalındı. İlçe Jandarma Komutanlığının yapmış olduğu istihbari çalışmalar sonrasında trafoyu çalan iki kişinin Pamukyazı'daki evlerine baskın yapıldı. Yapılan baskında çalınan trafonun da evlerinde bulunduğu ve M.P. ve E.T. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar karakola götürüldü. İfadeleri sonrasında sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, daha sonra Torbalı Adliyesine sevk edildi.

ZARAR BÜYÜK

1 ayda çalınan trafolar büyük bir maddi zarara neden oldu. Yaklaşık 100 bin lira kadar zarara uğrayan çiftçiler, hırsızlıkların önüne geçilmesini istiyor. Önce elektriğe bağlı panolar yerinden sökülüyor. Ardından içindeki bakır kablolar ve piyasada değerli olan trafo yağı çıkartılıyor. Bu işlem de tamamlandıktan sonra bu yağ ve bakır kablolar hurdacılara satılıyor. Tarlaların içinde yer alan trafolar son günlerde hırsızların ilk hedefleri oluyor. Güvenlik güçleri hırsızlıkların yaşanmaması adına Subaşı bölgesi gibi geniş bölgelerde devriyelerini arttırdı. Amede ALPAGUT

Bakmadan Geçme