Çocuklarinin egitimi için geldi, Türkiye çapinda sirket kurdu

Kusadasi'nda turizm ve insaat  sektöründe faaliyet gösterirken çocuklarini Torbali Özel Olgun Ikögretim'e kayit ettiren Metin Solmaz simdi ülke genelinde 500 bayisi bulunan Besyol Plastik'i yönetiyor. YAZIBASI'DA 2500 metrekare kapali alana kurulu olan ve ülke genelinde 500 bayisi bulunan Besyol Plastik tarim sektöründe kullanilan bir çok önemli ürünü üreterek alaninda marka haline geldi. Ilçeye gelis hikayesi [&hellip]

Kusadasi'nda turizm ve insaat  sektöründe faaliyet gösterirken çocuklarini Torbali Özel Olgun Ikögretim'e kayit ettiren Metin Solmaz simdi ülke genelinde 500 bayisi bulunan Besyol Plastik'i yönetiyor.

YAZIBASI'DA 2500 metrekare kapali alana kurulu olan ve ülke genelinde 500 bayisi bulunan Besyol Plastik tarim sektöründe kullanilan bir çok önemli ürünü üreterek alaninda marka haline geldi. Ilçeye gelis hikayesi oldukça ilginç olan fabrika sahibi Metin Solmaz'in öne çikan bir diger özelligi ise yurtdisinda milyon dolara varan fahis fiyatlarla satilan makineleri kendisinin üretmesi. Çiftçilere yönelik gelistirdikleri yeniliklerle göz dolduran firma sektörünün yildizi parlayan sirketleri arasinda.

SERACIYA ÖZEL URETIM
KIMYA endüstrisinin alt kolu olan plastik sektörünün Türkiye'-de geçmisi 1960'li yillara dayani-yor. En hizli büyüyen sektörler-den biri olarak dikkat çeken plas-tik, Türkiye'de özellikle 90'li yil-lardan sonra hizli büyüme trendi yakalamistir. Türkiye'de yillik kisi basi plastik tüketimi bugün ortalama 40 kg civarindadir. Tür-kiye'de plastik sektörü, genç ve doymamis bir pazara sahip oldu-gundan tüketim her geçen gün artis göstermektedir. Torbali'da her geçen gün biraz daha yükse-len plastik firmalarinin basinda gelen Besyol Plastik Insaat Limi-ted Sirketi alaninda bir çok ilke imza atiyor. Tarim sektöründe kullanilan sera naylonu, poset ve sulama hortumu üreten firma 12 yil önce girdigi plastik sektöründe geliserek ülke genelinde 500 ba-yiye yilda 1000 ton ürün üretme-ye basladi. Menderes havzasin-daki seracilara özel olarak sera naylonu ürettiklerini dile getiren Besyol Plastik Fabrikasi sahibi Metin Solmaz, 'Sera naylonunu özel olarak çiftçilere üretiyoruz. Çiftçi ile görüsüp sera alaninin ölçülerini ve bunun gibi bilgileri alip serasina göre üretim yapiyo-ruz. Bu ürünleri kesinlikle hiçbir bayimize vermiyoruz. Seraya ve seracilara özel olarak üretiyoruz' seklinde konustu.

ÖZEL OLGUN KOLEJI VESILE OLDU
TORBALI'YA gelmeden önce Kusadasi bölgesinde insaat sektö-ründe basarili islere imza attikla-rini dile getiren Ahmet Solmaz'in ilçeye gelip fabrika kurmasi ise oldukça ilginç. Çocuklarinin egi-timi için geldigini ve burada basa-rili islere imza attiklarini söyle-yen Solmaz: 'Buraya gelmeden önce Kusadasi'nda insaat ve tu-rizm isi ile ilgileniyordum. Ora-daki okullarin kalitesiz olusundan çocuklarimin egitimi için daha güzel bir okul ariyordum. Torba-li'da Özel Olgun Koleji'nin egi-timlerini arastirdik. Hosumuza gitti. Yetistirdigi ögrencilerin basarilara imza attiklarini gördük. Buraya gelmemize orasi vesile oldu. Çocuklarin egitim için gel-dik,simdi çok sükür sayilan fir-malarin basindayiz' dedi.

ÇIFTÇIYE ÖZEL ÇURUMEYEN HORTUM
HER geçen yil is hacmini yüksel-ten Besyol Plastik 15 personeliyle yurdun dört bir tarafina ürün üretiyor. Çiftçilere özel olarak sulama hortumu ürettiklerini söyleyen Solmaz, 'Çiftçilerimizin tarlalarda çektikleri sikintilari biliyoruz. Özellikle Ege bölgesin-de sulama isi çok oldugundan Türkiye'de bizden baska kimse-nin üretmedigi sulama hortumu üretiyoruz. Bu 3 katli lominasyonlu ve özel katkili naylon sula-ma hortumudur. Çiftçileri her yil hortum almak derdinden kurtari-yoruz. Bu hortum kullanma talimatlarina göre hareket edildiginde yillarca kullanilabilir. Çiftçilerimize özellikle belirtiyoruz. Bu hortumu tarladan topladiginiz-da, su dolu varilde saklayacak. Dona karsida içine yarim litre ispirto kattiginda yillarca faydalanabilirler' dedi.

MILYON DOLARLIK  MAKINELER URETTI
FABRIKADAKI tüm makineleri kendilerinin ürettiklerini söyle-yen Fabrika Sahibi Metin Sol-maz, yeni is hayatina atilanlar içinde önemli tavsiyelerde bu-lundu. Solmaz: 'Fabrikamdaki bütün makineleri kendim yap-tim. Fuarlarda ve internette günlerce arastirmalar yaptim. 4 yil süren bir çalismanin sonucunda projelerimi hayata geçirdim. Normalde bu maki-neleri almaya kalksam ve  bü-tün servetimi versem bir tane-sini yurt disindan alamam. Ulkedeki genç elektronikçilerle tornacilarla görüstüm. 4 yillik çalismanin sonucunda dene-me ve yanilmalarla bu isi ba-sardik. Yabanci ülkeler bize 40 TL'lik ürünleri 40 Milyara sat-maya çalisiyorlar. Bu ülkede yetisen çok basarili genç be-yinler var. Onlara sahip çikma-liyiz. Türkler'in isterse basara-mayacagi is yoktur' dedi.

Bakmadan Geçme