ÇÖP PAZARI

Yüzlerce esnafin ekmek kapisi olan Persembe pazari her hafta çirkin görüntülerle bitiyor. Gün içinde vatandaslarin biraktiklari çöplere esnafin biraktigi artiklar eklenince, kapali pazaryeri âdeta çöplüge dönüyor. PERSEMBE pazari yüzlerce esnaf için ekmek kapisi. Torbali halki için de mutfak ihtiyaçlarini karsilama firsati. Persembe günü ilçe merkezindeki insan sayisi bese, ona katlaniyor. Büyük bir alisveris potansiyeli mevcut. [&hellip]

Yüzlerce esnafin ekmek kapisi olan Persembe pazari her hafta çirkin görüntülerle bitiyor. Gün içinde vatandaslarin biraktiklari çöplere esnafin biraktigi artiklar eklenince, kapali pazaryeri deta çöplüge dönüyor.

PERSEMBE pazari yüzlerce esnaf için ekmek kapisi. Torbali halki için de mutfak ihtiyaçlarini karsilama firsati. Persembe günü ilçe merkezindeki insan sayisi bese, ona katlaniyor. Büyük bir alisveris potansiyeli mevcut. Gündüz sokaklar sen, insanlar keyifli. Ancak aksam olup da pazaryeri toplandiginda tam tersi bir durum yasaniyor. Persembe Pazari, Persembe Çöplügüne dönüyor. Gün içinde vatandaslarin biraktiklari çöplere esnafin tezghinin ardinda biraktigi pislikler eklenince, kapali pazaryeri  çöplüge dönüyor.

KOKUDAN GIRILMIYOR

GUNDUZ saatlerinde taze meyve sebzelerin renk renk süsledigi tezghlar kalkinca, ardinda korkunç görüntüler birakiyor. Pazarcilar satamadiklari yahut satisa uygun olmayan mallarini tezghlarinin oldugu bölüme diger çöplerle birlikte gelisigüzel atiyor. Belediye ekipleri ise sabaha kadar pazarda çöp topluyor. Kapali Pazar yerinde kurulan persembe pazari, belki de ilçede en çok paranin döndügü, insanlarin en çok gittigi alanlarin basinda geliyor. Bu büyük ekonomi ardinda kocaman bir pislik birakiyor. Persembe aksamlari kapali Pazar yerinin hali içler acisi, kokudan alana girmek mümkün degil.

TORBALI'NIN GÖBEGINDEKI ÇÖPLUK

PAZARIN bu hale gelmesinde tek sorumluluk esnafa ait degil. Gün içinde pazar binlerce kisi ugruyor ve gelisigüzel çöpler birakiyor. Ancak esnafin da müsterilere ayak uydurmasi isleri çigirindan çikartiyor. Ihmalkrligin faturasini ise belediye çalisanlari ödüyor. Torbali çevresindeki bazi ilçelerde belediye pazarci esnafina çöp torbalari dagitmakta ve Torbali'da yasanan görüntüler yasanmamakta.  Persembe pazari sonrasi Kapali Pazar Yerinde ortaya çikan görüntüler, gelismisligiyle övünen Torbali'ya yakismiyor. Büyük sanayisi, verimli ovalari ile ünlü Torbali'nin merkezi her Persembe çöplüge dönüyor. Özellikle kapali pazar yeri esnafi bu duruma çözüm istiyor.

Bakmadan Geçme