Demokrasi anıtı yapılsın!

Yıldırım Baytekin 15 Temmuz darbe girişiminin bir sembolü olarak ilçeye '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı'nın yapılması gerektiğini ve bu anıtın da Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yapılması için görüşmeler yapabileceğini söyledi.

EĞİTİM alanında son zamanlarda yaşanan sıkıntılı süreçlerden Torbalı'daki eğitim kurumları da etkilendi. Söz konusu bu durumun değerli velileri ve öğrencileri kaygılandırdı. Bu durumun farkında olduklarını söyleyen Torbalı Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu YıldırımBaytekin, 'Fakat değerli velilerimize ve öğrencilerimize özelikle şunu belirtmek isteriz. Dershanecilikte 48 yıllık deneyimiyle lider olan kurumunuz Uğur Kurs Merkezi Torbalı'da deneyimli, çağdaş, aydın Cumhuriyete ve demokrasiye inanmış eğitim kadrosuyla dün olduğu gibi bugün de sizlere en iyi şekilde hizmet edecektir' dedi.

EĞİTİME DE YANSIDI

Kalite ve güven veren eğitimin kendileri için her zaman öncelikli olduğunun altını çizen Baytekin, sözlerine şöyle devam etti:  'Ülkemizde yaşanan politik ve ekonomik sorunların eğitim alanına da yansıdığı görüyoruz. İlçemizde kapanan ve kapanma sürecinde olan kurumlar var. Öte yandan öğrenciler önümüzdeki yıl için üniversite sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi yoğun bir üniversite hazırlık dönemi de tekrar başlayacak. Yaşanan bu süreçler elbette sonuçları itibari ile bu kurumlarda eğitim alan öğrencileri, velileri kaygılandırmıştır.  Bizler Torbalı'da hem Bahçeşehir Koleji hem de Uğur Kurs Merkezimiz ile bu mağduriyeti ortadan kaldırmaya hazırız' diye konuştu.

ANIT YAPILMALI

Baytekin, Torbalı'ya  '15 Temmuz  Demokrasi ve Şehitler Anıtı'nın yapılması gerektiğini ifade ederek, 15 Temmuz gecesi demokrasiye vurulmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletin örnek bir tavır sergilediğini ve herkesin üzerine düşeni yaptığını belirtti. Baytekin, 'Başta ilçemizin Milletvekili Sayın Atilla Kaya olmak üzere Sayın Torbalı Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez, İlçe Kaymakamımız Sayın Aydın Memük ve sivil toplum örgütlerine ve siyasi parti temsilcilerine bu çağrımı ve önerimi sizin aracılığınızla iletmek istiyorum' şeklinde konuştu. Başta halk olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin girişim karşısında demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Baytekin, kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin aşılacağını ifade etti.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ

'Türkiye'de darbeyi gündemden çıkartmak lazım. İnsanlar seçimle gelir, seçimle gider. Bunu bir defa oturtmamız lazım ki darbe girişimine verilen halk tepkisi bunun oturduğunu gösteriyor. Asla darbeye geçit vermeyeceğiz. Devletimizin, hükumetimizin yanındayız. Bütün çalışmalarını destekliyoruz' diye konuşan Yıldırım Baytekin, 'Torbalı'daki tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkın da desteğini alarak '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı'nın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kurum olarak bizde gerekli desteği vermek istiyoruz. Milletimizin demokrasi düşmanlarına karşı net duruşunun anıtlaştırılması, bu tarihi dik duruşun gelecek nesillere aktarılmasını öneriyoruz. Millet iradesini ve şehitlerimizi ölümsüzleştirecek bu anıtın hepimizin katkısı ile yapılması daha doğru olacaktır. Birlik ve beraberliğimizin sembolü için hepimizin katkısı büyük anlam taşıyacaktır' diye konuştu. Baytekin, uygun görüldüğü takdirde bu anıtın bu sürece Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin de bu sürece katkı sağlaması için gerekleri görüşmeleri de yapabileceğini sözlerine ekledi.

'KAPATILAN OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLER KARAMSARLIĞA DÜŞMESİN'

Darbe girişimi sonrasında kapatılan okullarda okuyan öğrencilere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Torbalı Bahçeşehir – Uğur Eğitim Kurumları Eğitim Öğretim Koordinatörü Yıldırım Baytekin, '15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sonrasında birçok okul kapatıldı. Bu okullarda okuyan öğrencilerin karamsarlığa düşmemesini istiyoruz. Çünkü Torbalı'da bir dünya okulu var. Bahçeşehir Okulları Torbalı kampüslerinde bulunan anaokulu, ilkokulu, lise ile çocukları yaşama en donanımlı şekilde hazırlıyor. Ayrıca Uğur Eğitim Kurumları'nda uzman ve profesyonel eğitimcilerimizle kurs desteği de sağlıyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme