Demokrasi nöbetçileri ile gurur duyuyorum

Torbalılılar, darbe girişimine tepki göstermek için demokrasi nöbetini sürdürüyor. Demokrasi nöbetinde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçe halkı ile gurur duyduğunu söyledi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş Türkiye'nin 81 ilinde meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürdü. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana, meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor. Torbalı'da da büyük bir coşkuyla devam eden demokrasi nöbetinde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: 'Demokrasi nöbetimiz büyük bir coşku ve aşkla devam ediyor. İlk günden bu yana meydanı dolduran Torbalılılarla gurur duyuyorum' dedi.

SELA İLE BAŞLADI, DUALARLA DEVAM ETTİ

Darbe girişiminin ardından yüzlerce vatandaş, Torbalı Meydanı'nda demokrasi için nöbet tutuyor. Devletin en üst kademesinden gelen çağrı sonrasında Torbalılılar, demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı demokrasi nöbetinde darbe karşıtı sloganlar atıldı.Sela ve ezanın ardından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu gecede şehitler için hep birlikte dua edildi ve şiirler okundu.

'BURAYI TERK ETMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bitti' demeden buradan ayrılmayacaklarını söyleyen, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 'Biz Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. 18 gündür gece geç saatlerine kadar buradayız. Bu zulme Torbalılılar olarak biz de 'dur' demek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bitti demeden asla burayı terk etmeyeceğiz. Sonuna kadar başkomutanımızın arkasındayız. Buradan da demokrasi nöbeti tutan tüm kardeşlerimize kucak dolusu selam ve saygılar sunuyorum. 15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun bu kurtuluş savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdı' diye konuştu.

 

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme