Depoda mantar yetiştiriyor
Başarılı girişimciler Ertan Türegün ve Volkan Koparan, kendilerine ait depoda mantar yetiştiriyor. İkili, mantar üretimini özellikle köylerde yaygınlaştırmayı hedefliyor. TORBALILI iki başarılı girişimci mantar yetiştiriciliğine başladı. Ertan Türegün ve Volkan Koparan, oluşturdukları üretim alanında mantar yetiştiriyor. Torbalı’da bir ilki gerçekleştiren ikili, mantar yetiştiriciliğini özellikle köylerde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Geniş bir üretim alanına sahip olduklarını kaydeden Ertan [&hellip]
Başarılı girişimciler Ertan Türegün ve Volkan Koparan, kendilerine ait depoda mantar yetiştiriyor. İkili, mantar üretimini özellikle köylerde yaygınlaştırmayı hedefliyor.
TORBALILI iki başarılı girişimci mantar yetiştiriciliğine başladı. Ertan Türegün ve Volkan Koparan, oluşturdukları üretim alanında mantar yetiştiriyor. Torbalı'da bir ilki gerçekleştiren ikili, mantar yetiştiriciliğini özellikle köylerde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Geniş bir üretim alanına sahip olduklarını kaydeden Ertan Türegün, aldıkları mahsullerden de bir hayli memnun olduklarını ifade etti. Mantar yetiştiriciliğinin, köylü vatandaşlar için önemli bir ek gelir kaynağı olabileceğini dile getire Türegün: 'Bu üretimi Torbalı'da yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu konuda bilgi almak isteyen herkese yardımcı olmaya da hazırız' dedi.
MANTARLAR KAPIŞ KAPIŞ
Ülkemizde 20-25 yıllık geçmişe sahip kültür mantarı yetiştiriciliği, mantarın besin değeri ve ekonomiye katkısı anlaşıldıkça önem kazanmış, üretim artmıştır. Özel üretim şartları isteyen mantar yetiştiriciliğinde kompost hazırlığı, pastörizasyon, misel ekimi ve misel ön gelişme devresi, örtü toprağı örtülmesi, hasat ve hasat sonrası bakım işlemleri gibi birçok aşaması bulunuyor. Ülke genelinde mantar üretimi artarken, Ertan Türegün ve Volkan Koparan da ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Mantar üretimi yapan ikili, topladıkları mahsullerden de fazlasıyla memnun. Ertan Türegün, yetiştirdikleri mantarların yemek şirketleri, restoranlar, oteller ve lokantalardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Yetiştirilmesi ve bakımı son derece kolay olan bu mantar türünün pazarlama ve satış kanallarının da açık olduğu bildirildi.
KÖYLÜ İÇİN GELİR KAPISI
Toplumsal ekonomiye güzel bir örnek teşkil eden aynı zamanda istihdam oluşturacak mantar yetiştiriciliğini herkese öneren Türegün, bu iş kolunun özellikle köylerde yaygınlaşmasını arzuluyor. Türegün, 'Özellikle köylü vatandaşlarımız dar bir tarım alanına sahip. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerimiz için alternatif bir üretim yolunu ilçede ilk kez gerçekleştirdik. Alternatif ürün yetiştirebilecek olan köylü vatandaşımız için iyi bir gelir kapısı da bu. Belirledikleri büyüklükteki bir depoda bu mantarı yetiştirebilirler. Mantar yetiştiriciliği son yıllarda en çok rağbet gören iş kollarının başında geliyor. Bu konuda yaptığımız üretimlerde aldığımız verim bizi fazlasıyla memnun etti. Bu konuda destek almak isteyen herkes bize başvuruda bulunabilir' dedi.
GÖKHAN YALKALK