Doğru tercih geleceğinizi belirler

Belediye'nin LYS Danışmanlık Hizmeti yarın son buluyor. Belediye Kültür Merkezinde yürütülen danışmanlık hizmetine üniversite adayları tarafından talep her geçen artıyor.

ÜNİVERSİTE adaylarının günlerden büyük bir heyecanla beklediği 2016 ÖSYS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü gecenin geç saatlerde açıklandı. Üniversite adayları ÖSYM'nin internet sitesinden sınav sonuçlarını öğrendi. ÖSYM'nin internet sitesi sonuçlarını öğrenmek için siteye giren üniversite adaylarının yoğunluğu nedeniyle site de ciddi şekilde yavaşlama ve donma oldu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte üniversite adaylarını tercih heyecanı sardı. Tercih yaparken danışmak hizmetine ihtiyaç duyan öğrenciler Belediye Kültür Merkezine akın ediyor.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Torbalı Belediyesi tarafından üniversite tercihi yapacak öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor. 26 Temmuz da başlayan danışmanlık hizmeti ücretsiz veriliyor. Danışmanlık hizmeti bu hafta içi Çarşamba günü bitiyor. Danışmanlık hizmeti başladığı günden beri öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. İlçede birçok ücretsiz danışmanlık hizmeti veren kurum olmasına rağmen öğrenciler büyük bir kısmı Belediye Kültür Merkezindeki Danışmalıktan yararlanıyor.

 GÜNDE 70 ÖĞRENCİ GELİYOR

Danışmanlık merkezinde alanında uzman Sosyolog, Rehber Öğretmeni İhsan Ergin öğrencilere sağlıklı tercih yapmaları konusunda yardımcı oluyor. İhsan Ergin günde yaklaşık 70 öğrenci geldiğini dile getirerek, 'Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin Danışmanlık Hizmetine Talebi oldukça yoğun . Sabah ve öğle saatlerinde Belediye Kültür Merkezinin içinde tercih için bekleyen öğrencilerden kuyruk oluyor. Tercih süresi boyunca 500 den fazla öğrenciye yardımcı olduk. Umarım istedikleri bölüme yaptıkları tercihleri tutar  ' diyerek yoğunluğa vurgu yaptı.

SON GÜN ÇARŞAMBA

Üniversite tercihleri için henüz kararını veremeyenler için süre giderek daralıyor. Üniversite tercihini henüz yapmamış olanlar özellikle son günler Belediye Kültür Merkezindeki Ücretsiz Danışmanlık merkezine adeta akın ediyor. Rehber Öğretmeni İhsan Ergün son günün Çarşamba olduğunu belirterek, 'Tercih yapmamış öğrencilerin bir an önce tercihlerini yapsınlar. Biz burada Çarşamba gününe kadar öğrencilerimize hizmet vereceğiz. İsteyen herkes gelebilir ' diyerek tercih yapmamış öğrencileri Belediye Kültür Merkezine  davet etti.

 

 

Bakmadan Geçme