Doktor uyarisi üzerine satiliga çikardi

11 çesit kahve seçenegi ile damaklarda bambaska lezzetler birakan Kelepir Kahve Evinin isletmecisi Haki Yoldas, bacaklarindaki saglik sorunu nedeniyle ve yeni projesi Radyo Müzesi için isletmesini satiliga çikardi. TORBALI’DA kahve denilince akillara ilk gelen yerin adidir Kelepir Kahve Evi. Ilçede farkli bir kültürü yasatmak için 10 yildir ilçe halkina hizmet veren isletme, otantik ortami, bünyesindeki [&hellip]

11 çesit kahve seçenegi ile damaklarda bambaska lezzetler birakan Kelepir Kahve Evinin isletmecisi Haki Yoldas, bacaklarindaki saglik sorunu nedeniyle ve yeni projesi Radyo Müzesi için isletmesini satiliga çikardi.

TORBALI'DA kahve denilince akillara ilk gelen yerin adidir Kelepir Kahve Evi. Ilçede farkli bir kültürü yasatmak için 10 yildir ilçe halkina hizmet veren isletme, otantik ortami, bünyesindeki tarihi esyalar ile tarihe yolculuk etmek isteyenlerin ve kahvenin tadini bilenlerin her daim ilk adresi oluyordu. Geçtigimiz aylarda tadilat çalismalari tamamlanan ve yeni konseptiyle hizmetine devam eden isletme, dün itibariyle satiliga çikarildi. Isletmeci Haki Yoldas, bacaklarinda meydana gelen saglik sorunlari nedeniyle doktor tarafindan fazla ayakta kalmamasi için uyarilinca, çareyi isletmesini satmakta buldu. Saglik sorunun yani sira, yeni kuracagi Radyo Müzesi için de isletmesini devretme karari alan Yoldas, bundan sonraki süreçte bütün çalismasini ve enerjisini müzenin yapimina harcayacak.

KONSEPTIYLE DIKKAT ÇEKIYOR

ASLINDA Kelepir Kahve Evi'ni diger isletmelerden ayiran birçok özelligi bulunuyor. Isletme bünyesinde yüzlerce tarihi esya müsterilere sergileniyor. Mekani ziyaret eden müsteriler, deta geçmise yolculuk yapiyor. Isletme içerisinde eski gelin sandiklari, yazmalar, el isleri, sazlar, bakir tepsiler, Yörük kiyafetleri, Kafkas geleneginin vazgeçilmez müzik letleri ve meknin en büyük simgesi olan 100 yillik bir kagni bulunuyor. Sadece Torbalililarin degil, civar ilçelerdeki vatandaslarin da adresi haline gelen meknin satiliga çikmasini duyan müsteriler ise büyük üzüntü içerisinde. Ilçedeki tek kahve evi olan Kelepir Kahve Evi'nde tam 11 çesit kahve yapiliyor. Damla sakizlisindan çikolatalisina, üzüm çekirdeklisinden cilveli kahveye kadar birçok çesit, kahve severlerin begenisine sunuluyor.

TEDAVISI SURUYOR

YILLARDIR bir kültürü ayakta tutmak ve yasatmak için mücadele verdigini, rahatsizligindan dolayi mekni devretmek zorunda kaldigini belirten Haki Yoldas: 'Bacaklarimda sorun var ve suan tedavim devam ediyor. Yasim 52 oldu. Doktor fazla ayakta kalmanin bana daha çok zarar verecegini söyledi. Bende bundan sonra emekliligimin tadini çikarip birazda yasamaya zaman ayiracagim. Isletmenin satiliga çiktigini duyan müsterilerimiz, 'Burayi satamazsin, biz buraya çok alistik' gibi tepkiler veriyorlar. Hepsine tesekkür ederim. Bundan sonra kuracagim Radyo Müzesi'nin çalismalarini yapacagim. Bütün zamanimi o müzeye verip, ilçeye kazandirmak istiyorum. Ben Torbali'yi çok seviyorum ve buraya böyle bir hizmetin yapilmasi için elimden geleni yapacagim' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme