Domatesin adedi 8 lira oldu
  Türkiye'de gıdadan, giyime, elektrikten doğal gaza her şeye zam üstüne zam geldi. Gelen zamlara hem tüketiciler hem de pazar esnafı isyan etti. Torbalılı esnaf 'Enflasyon yüzde 62 filan değil, bize yansıyan fiyatlara göre yüzde 200' dedi   TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıkladı. Vatandaş sebze ve alışverişini ya yarım kilo ya da [&hellip]
Türkiye'de gıdadan, giyime, elektrikten doğal gaza her şeye zam üstüne zam geldi. Gelen zamlara hem tüketiciler hem de pazar esnafı isyan etti. Torbalılı esnaf 'Enflasyon yüzde 62 filan değil, bize yansıyan fiyatlara göre yüzde 200' dedi
TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıkladı. Vatandaş sebze ve alışverişini ya yarım kilo ya da tane olarak alıyor. En ucuz domatesin kilosu bile 20-25 TL arasında değişiyor. Daha önce Pazar ve market fiyatları arasında fark yokken artık fiyatlar arasında fark ortadan kalktı. Enflasyon oranından sonra salatalık 15 TL, biber 20 TL oldu. Yemeklerin vazgeçilmezi olan domatesi almak isteyen vatandaşlar ise vatandaş tanesini 8 liraya alabiliyor.
'ENFLASYON YÜZDE 62 FİLAN DEĞİL'
Yıllardır pazarcılık yapan Muhammet Has, domatesin kilosunun 25 TL olmasının kendilerine faydası olmadığını aksine ürün satamadıklarından şikayet etti. Has, 'Mevcut ekonomik krizin derinleşmesinden dolayı fiyatlar çok yüksek, işlerimiz çok kötü. Mal alıp satamıyoruz. Türkiye de her şey pahalılaşmış ama alım gücü yerinde duruyor. Bugünkü koşullarda 5-6 bin lira maaş alan vatandaşın bu pazarda alışveriş yapma şansı yoktur. Enflasyon yüzde 62 filan değil, bize yansıyan fiyatlara göre yüzde 200' diyor.
'GEÇEN SENE DOMATESİN RAMAZAN AYINDAKİ EN YÜKSEK FİYATI 8-10 LİRAYDI'
Kesiciler geçen yıl Ramazan ayında domatesin en yüksek fiyatının 8-10 TL arasında olduğunu hatırlatırken, 'Bugün vatandaşın pazarda 100-200 lirayla alışveriş yapma şansı yok. iyi bir pazar alışverişi 'bin liraya' mal olur. Uzun yıllardır bu işi yapmamıza rağmen son üç aydır derin krizden dolayı hiçbir pazarcı para kazanamıyor. Satamıyorum' diyor. Kesiciler, veresiye ürün aldıklarından borcu da ödemeyip komisyoncuya sürekli borçlandıklarını aktarıyor.