Dört kurum sanayicinin kapisinda

  TORBALI Ticaret Odasi tarafindan Metropolis Otel'de düzenlenen toplantida sanayicilerin sorunlari masaya yatirildi. Toplantiya katilan ve sanayicileri bilgilendiren TOBB Baskan Yardimcisi ve EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar TEDAS, Torbali Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ile tek basina mücadele verilemeyecegini dile getirirken, TTO Baskani Olgun ise 'Jandarma bile çevre ile [&hellip]

 

TORBALI Ticaret Odasi tarafindan Metropolis Otel'de düzenlenen toplantida sanayicilerin sorunlari masaya yatirildi. Toplantiya katilan ve sanayicileri bilgilendiren TOBB Baskan Yardimcisi ve EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar; TEDAS, Torbali Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ile tek basina mücadele verilemeyecegini dile getirirken, TTO Baskani Olgun ise 'Jandarma bile çevre ile ilgili tutanak tutmaya basladi' dedi.

BUYUK ve küçük ölçekli sanayi isletmelerinin sorunlari masaya yatirmak adina Torbali Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan düzenlenen toplantiya konusmaci olarak katilan TOBB Baskan Yardimcisi ve EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar, sanayicilerin sorunlarini dinleyerek çözüm ortagi olmak için TTO Baskani ile fikir alisverisinde bulundu. Metropolis Otel'de çok sayida sanayicinin katildigi toplanti, Meclis Baskani Behçet Çinar'in açilis konusmasiyla basladi. Çinar, konusmasinda Yazibasi ve Pancar bölgelerinde tarim arazileri edeniyle yasanan imar sorunu hakkindaki görüslerini aktardi. Toplanti sonrasinda sanayiciler, söz alarak dilek ve temennilerini Yorgancilar'a aktardilar.

OLGUN, KATI ATIK BEDELLERINE DIKKAT ÇEKTI

DAHA sonra söz alan Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, sanayicinin kapisinda dört resmi kurumun olduguna dikkat çekerek, jandarmanin bile çevre konusunda sanayi kuruluslarina tutanak düzenledigine isaret ederek, 'Resmi kurumlar, sanayicilerimizin sürekli kapisindalar. Torbali Belediyesi, meclis karariyla kati atik bedeline 30 kat zam yapmistir. 200 metrekarelik isletmeyle 2 bin metrekarelik isletmeye ayni tarife uygulanmaktadir. Yapilan 30 katlik zammin hakli bulunmasi için kati atik toplama için yapilan yatirimin da ayni oranda artmasi gerekmektedir. Bunun için üyelerimize hukuki destek vererek dava açmalarini sagladik' seklinde konustu.

SANAYICIYE TRAFO MUJDESI

TORBALI Ticaret Odasi'nin daveti üzerine toplantiya katilmak üzere gelen ve toplantida söz alan TOBB Baskan Yardimcisi ve EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar, Ayrancilar ve Pancar bölgelerinde sik sik yasanan elektrik kesintileri nedeniyle EBSO olarak TEDAS'la görüstüklerini söyledi. Yapilan görüsme sonrasinda ekim ayi içinde söz konusu bölgeye bir trafo merkezi kurulacagi müjdesini toplantiya katilan sanayicilere kürsüden verdi. Yorgancilar, 'Sanayicilerimizin elektrik kesilmesi sorununu TEDAS'in o bölgeye kuracagi yeni bir trafo merkezi ile ortadan kaldiracagiz. Bilindigi üzere bir süre önce de büyüksehir belediyesi ile yaptigimiz görüsmeler sonrasinda o bölgedeki yollarin asfalt ve alt yapi sorununu kismi de olsa çözmüstük. Bu konu ile ilgili de görüsmeler devam etmekte' dedi.

'TTO'YA SORUNLAR BILDIRILSIN'

'YAZIBASI ve Pancar bölgelerinde bulunan sanayicilerimizin IZSU'dan aldiklari Atik Su Baglanti Izin Belgeleri'nin süresi devam ettigi halde geçersiz oldugu ve bu konu ile ilgili yetkinin Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü'ne devredildigi taraflara bildirildi' diyen Yorgancilar, 'Yetki devrinden sonra Çevre Sehircilik Il Müdürlügü sanayicimize kendi bünyelerinde foseptik ya da aritma tesisi bulundurmasi gerektigini, aksi takdirde 500 bin liralara varan agir cezalar uygulanacagini bildirdi. Bu cezai yaptirimlar sanayicilerimiz üzerinde büyük magduriyetler yaratacaktir. Bu hususta atik su problemi ile ilgili sanayiciyi magdur etmeyecek bir çalisma yapildi. Takipçisi olarak yazismalarimiz devam ediyor. Yerel konularda TTO Baskani Olgun, sizlerle bizim aramizda bir köprüdür. Her türlü sorunu kendilerine iletebilirsiniz' diye konustu.

Bakmadan Geçme