Ege Koop'ta kira krizi

Tam 20 milyon liraya mal olan, büyük umutlarla açılan Ege Koop AVM'de büyük kriz yaşanıyor. Kooperatifin hissedarları kendi dükkânlardan kira alamadıklarını kirayı eski başkanın aldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BÜYÜK umutlarla açılan ancak daha sonra kapanmak zorunda kalan, tam 20 milyon liraya mal olan Ege Koop AVM'de kira ve işgal krizi yaşanıyor. 6 ayrı işletmenin faal olarak çalıştığı AVM'de işletme sahiplerinin mevcut kooperatif yönetimine kira ödemediği, eski kooperatif başkanının işletmecilerden kira bedeli aldığı iddia edildi. 63 ortaklı AVM'nin yönetim kurulu başkanı olan İsmail Çağlar, AVM'nin işgal edildiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öte yandan AVM'de bulunan 6 ayrı işletmenin, doğal olarak ruhsatsız olduğu ifade edildi. Belediyeye de bunun için başvuran Çağlar, işgal edilen yerlerden olan kafe ve yıkamacının bir an evvel yıkılmasını istedi.
SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU
AVM'de yaşlanan işgal nedeniyle, hissedarlar büyük sıkıntı yaşıyor. Kiraya verilen kendi dükkanlarında bile kira alamadıklarını belirten ortaklar, bir an evvel AVM'nin tahliye edilmesini istedi. İddiaya göre belediyenin de almak istediği AVM'ye büyük markaların talip olduğu ancak dükkanların AVM'yi boşaltmaması nedeniyle AVM'nin taliplilere verilemediği söylendi. Bir emlakçı, inşaat dükkanı, kafe, oto yıkama, mobilya ve elektrikçinin bulunduğu AVM'de kendi dükkanlarının kiralarını alamadığını belirten hissedarlar önceki gün bir toplantı gerçekleştirdi. Sıkıntılarını konuşup, çözüm önerileri geliştiren ortaklar, bir an evvel tahliye işlemlerinin başlamasını istedi.
ESKİ BAŞKANA SİTEM
Eski yönetimin borçlarıyla da uğraştıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı İsmail Çağlar, 'Kendi dükkanlarımızdan kira alamıyoruz. Eski başkan Hüseyin Aslan, kafasına göre bu işletmeleri kiraya verip, kirasını alıyor. Mülk sahipleri ya da herhangi bir ortak kirayı alamıyor. İşletmelerin tamamı da ruhsatsız. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bir an evvel bu işletmelerin tahliye edilmesi gerekiyor. Biz hissedarlar olarak mağduruz. 20 milyon lira çöpe gitti. Kendi dükknlarımızdan biz kira alamazken, eski başkan kiraları alıp, dükkan sahiplerine vermiyor' diye belirtti. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme