Emniyet, tarım işçileri için denetimde

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarım işçilerini taşıyan araçları mercek altına aldı. Trafik polisleri yaptıkları uygulamalarda tarım işçilerinin canlarını hiçe sayarak kamyon ve traktör kasalarında taşıyanlara cezai işlem uyguluyor

İlçede sanayi işletmelerinin sayısının artmasına rağmen verimi topraklarda yılın her döneminde hasat yapılıyor. Tarım arazilerinde yüzlerce kişi zor şartlar altında çalışarak ekmek paralarını kazanmak için gün doğmadan işlerinin başına geçiyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, tarım işçilerinin arazilere götürülmesi noktasında yapılan ihlallerin önüne geçmek amacıyla denetimleri sıklaştırdı.

İLÇE EMNİYET DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Tarım işçileri kamyonet, pikap tarzı araçlar ve traktörlerin kasalarında hiçbir güvenlik önlemi olmadan taşınması meydana gelebilecek kazalarda bilançonun ağırlaşmasına neden oluyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik polisleri de bu tip kazaların önüne geçebilmek amacıyla tarım işçilerini taşıyan araçların denetimlerine ağırlık verdi.

5 BİN LİRAYA KADAR CEZA KESİLİYOR

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği, izinsiz ve balık istifi şeklinde hiçbir güvenlik önlemi olmadan işçileri arazilere götürenlere, 5 bin liraya kadar para cezası keserek çeşitli uyarılarda bulunmaya başladı. Trafik Şube Amirliği, ayrıca denetimlerin önümüzdeki günlerde daha da sıklaştırılacaklarını belirtti.

Bakmadan Geçme