Encümen kapatti Mahkeme açti

3,5 ay önce Büyüksehir Encümen karari ile kapatilan Cihan Petrol, Izmir 2. ve 4. Idari Mahkemelerinin verdigi karar ile yeniden açildi. IZMIRAydin Asfalti üzerinde faaliyet gösteren ve yaklasik 3,5 ay önce Encümen’in ‘Ruhsatsizlik’ karari ile kapatilan Cihan Petrol, mahkeme karariyla yeniden açildi. 2010 yilinda da yine belediye tarafindan kapatilan akaryakit istasyonu, yine mahkemenin verdigi karar [&hellip]

3,5 ay önce Büyüksehir Encümen karari ile kapatilan Cihan Petrol, Izmir 2. ve 4. Idari Mahkemelerinin verdigi karar ile yeniden açildi.

IZMIRAydin Asfalti üzerinde faaliyet gösteren ve yaklasik 3,5 ay önce Encümen'in 'Ruhsatsizlik' karari ile kapatilan Cihan Petrol, mahkeme karariyla yeniden açildi. 2010 yilinda da yine belediye tarafindan kapatilan akaryakit istasyonu, yine mahkemenin verdigi karar sonrasinda açilmisti. Iki defa kapatilan ve her seferinde yargi yoluyla akaryakit istasyonunu açan isletme sahibi Yusuf Sahin: 'Verdigimiz mücadele sonunda hakliligimiz yargi yoluyla da kesinlesmistir' dedi.

2 MAHKEME DE HAKLI BULDU

TORBALI'DA 18 yildir hizmet veren Cihan Petrol, Torbali Belediyesi ile Izmir Büyüksehir Belediyesi arasindaki yetki karmasasi nedeniyle, 15 Mayis 2012 tarihinde Encümen karari ile kapatildi. 'Ruhsati olmadigi' iddiasiyla akaryakit istasyonu kapatilan Yusuf Sahin solugu mahkemede aldi. Iki defa Torbali'da vergi rekortmeni olan Sahin, Izmir 2. Idari ve 4. Idari mahkemelerine basvurdu. 3,5 ay süren mahkemenin ardindan nihai karar verildi. Izmir 2. Idari Mahkemesi 'Ruhsatin geçerli' olduguna, 4. Idari Mahkemesi ise 'Encümen kararinin durdurulmasina ve istasyonun tekrar hizmete girmesine' karar verdi. Istasyon 23 Agustos tarihinde yeniden hizmete girdi.

'TEMENNIMIZ BIR DAHA KAPATILMAMASI'

BENZIN istasyonunun 2 defa kapatildigini ve her iki olayda da mahkeme karari ile sorunun üstesinden geldigini ifade eden Yusuf Sahin: 'Verdigimiz hukuk mücadelesinden alnimizin akiyla çikik. Hiçbir suçumuz olmadigi halde alinan yanlis bir karar sonucu isletmemize kilit vuruldu. Her iki olay sonrasinda istasyonumuz yaklasik 7 ay kapali kaldi. Yeniden hizmete açilan istasyonumuzla müsterilerimize daha iyi hizmet verecegiz. Temennimiz, akaryakit istasyonumuzun bir daha kapatilmamasi' seklinde konusarak bilgi verdi.

2 YIL ÖNCE DE KAPATILMISTI

3,5 aydir kapali olan istasyon, geçtigimiz yillarda da ayni sorunla karsi karsiya gelmisti. Cihan Petrol, 29 Aralik 2010 tarihinde 'Cihan Petrol adina Torbali Belediyesi tarafindan verilen ruhsatin, 28/12/2004 tarihli resmi gazetede yayimlanarak yürürlüge giren Belediye Kanunu'nun 80. Maddesi dogrultusunda akaryakit ve LPG ikmal istasyonlarinin çalisma ruhsatlarinin büyüksehirlerde büyüksehir belediyesi tarafindan verilmesi gerektiginden dolayi bu ruhsatin iptali karari alindi' ifadelerinin yer aldigi Büyüksehir Meclis karariyla kapatildi. Bölge Idare Mahkemesi 5 Mart 2011'de yürütmeyi durdurma karari aldi. Cihan Petrol bu karar ile kapilarini müsterilerine açti. Fakat süreç burada bitmedi.

Bakmadan Geçme