Engelleri takı yaparak aşıyorlar

Hayat boyu eğitim programı kapsamında ücretsiz el sanatları kursu alan orta ve hafif zihinsel engelli gençler vakitlerini en güzel şekilde değerlendirerek çeşitli takılar üretiyorlar HALK Eğitim Merkezi tarafından başlatılan 'hayat boyu eğitim' projesi kapsamında zihinsel engellilere yönelik verilen el sanatları kurslarında, zihinsel engeli bulunanlar bireysel becerilerini geliştiriyor. Ailelere destek olmak, gençlere uğraş edindirmek, onları sosyalleştirip [&hellip]

Hayat boyu eğitim programı kapsamında ücretsiz el sanatları kursu alan orta ve hafif zihinsel engelli gençler vakitlerini en güzel şekilde değerlendirerek çeşitli takılar üretiyorlar

HALK Eğitim Merkezi tarafından başlatılan 'hayat boyu eğitim' projesi kapsamında zihinsel engellilere yönelik verilen el sanatları kurslarında, zihinsel engeli bulunanlar bireysel becerilerini geliştiriyor. Ailelere destek olmak, gençlere uğraş edindirmek, onları sosyalleştirip sosyal aktivitelere yönlendirmek amacıyla yapılan kurslar günde 8 saat sürüyor. Haziran ayında başlayan ve Ağustos ayı sonunda sona erecek olan kurslar talep olması halinde kışında günde 3 saat olmak üzere devam edecek. Ücretsiz olan el sanatları kurslarında Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı el sanatları kursu öğretmenleri görev alıyor.

TAKILAR SERGİLENİYOR

Hayat boyu eğitim programı Torbalı'da 2 rehabilitasyon merkezinde veriliyor. Bu eğitimlerden birinin verildiği Özel Ege Çınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 14 öğrenci eğitim alıyor. El sanatları kursunda bileklik yapma, boncuk işleme, heykel boyama, resim yapma ve takılarla keyifli dakikalar geçiren öğrenciler vakitlerini en güzel şekilde değerlendiriyor. Kurslarda yapılan takılar, ahşap boyamalar ve süslemeler halk eğitim merkezi sergilerinde sergileniyor.

'KURSİYERLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR'

Özel Ege Çınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde günde 8 saat olmak üzere 14 zihinsel engelli genç el sanatları kursu görüyor. Kurslar el sanatları öğretmeni Elif Dursun tarafından veriliyor. El becerileri kazandırmak, engellilerin sosyal hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla başlatılan hayat boyu eğitim projesiyle kursiyerlerin kendilerini geliştirdiklerini ifade eden kurs öğretmeni Elif Dursun, ' Orta ve hafif zihinsel engelli kişilerin el becerilerini geliştirmek için belirlenen kurs modüllerinde keçe yapımı, takı, seramik çiçek, ahşap boyama, boncuk çiçek, taş bebek gibi el ürünleri yapılıyor. Kursiyerlerimiz zamanlarını ücretsiz bir şekilde verilen kurslarla en güzel şekilde değerlendiriyor' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme