FETÖ'den devredilen bina RAM için kullanılacak

Torbalı'nın yıllardır dile getirdiği Rehberlik Araştırma Merkezi hayali FETÖ'den devredilen kurumlar aracılığıyla gerçekleşmek üzere. Örgütten kamuya devrolan kurumlardan birine RAM yapılması için Tosun, çalışma başlattıklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi hükümete yönelik darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek veren ya da ilişkisi bulunan birçok kurum, girişimin akabinde kapatılmıştı. Bunlar arasında yer alan ilçedeki kurumlar bir bir değerlendirilip, kamuya kazandırılıyor. Bunların arasında en önemli kurum olan Özel Olgun Koleji'nin bir binası ilkokul olurken diğer binası da Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Orta Okulu'na devredilmişti. İlçede bulunan FETÖ'den kamuya geçen kurumlar için yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. Geldiği ilk andan bu yana ilçeye Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) açmak isteyen Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, önceki gün gerçekleşen eğitim zirvesinde bu taleplerini müjdeledi. Kamuya devredilen kurumlar için başvuruda bulunduklarını belirten Tosun, 'İnşallah bu talebimiz yerine getirilecektir' dedi. Henüz binası belli olmayan RAM için Atatürk Mahallesi'ndeki eski Fidan Eğitim Derneği ya da Ayrancılardaki Ayrancılar Eğitim Severler Derneği'nin binası uygun görülüyor.
FETÖ'DEN DEVREDİLMİŞTİ
Torbalı'nın RAM hayali FETÖ'den devredilen kurumlar aracılığıyla gerçek olmak üzere. Geçtiğimiz yıl bu hayali gerçekleştirmesi an meselesi olan ancak daha sonra büyükşehir engeline takılan Milli Eğitim Müdürlüğü FETÖ'den devredilen kurumlardan birinin RAM binası olması için çalışmalara başladı. Projeyi bile hazırlayan müdürlük ilçeye RAM kazandırmak için oldukça kararlı. İlçede eğitim çağında 3 bin engellinin olduğunu belirten Tosun, 'RAM bizim için önemli bir ihtiyaç. İnşallah FETÖ'den devredilen kurumlardan birinde bu ihtiyacımızı gidereceğiz' diye belirtti.
BÜYÜKŞEHİR ENGEL OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıl Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından RAM projesi hazırlanmış ve projenin hayata geçirilmesi için İl Özel İdaresi'nden kalma bir binada RAM'a dönüştürme çalışmaları yapılmıştı. Ancak söz konusu bina mahkeme kararı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilince, çalışmalar yarım kalmış ve bina İBB Hizmet Binası olarak kullanılmıştı. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, Subaşı'ndaki eski okul arazisinde RAM ve Engelli İş Okulu açmak için proje hazırlanmış ancak burada da bir gelişme yaşanmamıştı. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme