Fiyatı dudak uçaklatıyor

Genellikle cam ve demirden yapılan nargile modellerine farklı bir model daha eklendi. Uzun yıllar nargile ve tütün ürünleri satışı yapan Murat Koyuncu, ilçeye lüks araçların jantlarından yapılmış nargileler getirildi

NARGİLE, Osmanlı kültüründe derin muhabbetlerin, dost meclislerinin vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilirdi. Son yıllarda, özellikle genç nüfusun gösterdiği ilgiyle daha da bir canlanan nargile kültürü, bugün de hl bu özelliğini koruyor. Çeşit çeşit aromalı özel tütünlerle hazırlanan ve keyifle içilen nargile, sırf tütünden mamul tömbekisiyle de muhabbet erbaplarına keyif vermeye devam ediyor. Yeni nesil nargile müdavimleriyle nargilelerdeki genelsek görüntü değişmeye başladı. Torbalı'da da her kafeterya satışa sunulan nargilelere araba jantından yapılmış modeller damga vurdu.

FİYATI DUDAK UÇAKLATIYOR

Nargile üreticileri daha fazla müşteri çekmek için farklı modellerde nargile tasarımları yapıyor. Genellikle cam işlemelerinden oluşan nargile tasarımlarına yeni eklenen bir model alışa gelmiş bütün nargile tasarımlarından farklı olma özelliğini taşıyor. Torbalı'da uzun yıllar nargile ve tütün ürünleri satışı yapan Murat Koyuncu, lüks araçların jantlarından yapılmış nargileler getirdi. Fiyatı milyonlarca lira değerindeki araçların jantlarının nargile takımlarına dönüştürülmesiyle yapılan konsept nargileler ilçedeki kafeteryalar da satılmaya başlandı. Normal nargile fiyatları 150 ila 300 lira arasında değişirken Jant nargile takımları 850 TL'den satılıyor.

 İSTANBUL'DAN GETİRİLDİ

Jant nargileyi kafeteryada içmek isteyenler ise 70 lira gibi bir fiyatı gözden çıkarması gerekiyor. Koyuncu jant nargile takımlarının görüntü açısından insanları çektiğine değinerek, 'Nargile içmeyen insanlar bile vitrinde araba jantı görünce merak edip soruyor. Jant nargileler araba jantlarının gerekli işlemlerden geçirilmesiyle yapılıyor. Torbalı'ya ilk jant nargileyi İstanbul'dan getirdik. Jant nargilenin fiyatı ortalama fiyatların çok üstünde olduğu için hızlı satılmıyor. Fakat insanların konsept nargile ilgisi oldukça yüksek ' şeklinde konuştu.

YASİN GÜLCÜ

Bakmadan Geçme