Geçim derdi virüs dinlemiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe merkezindeki küçük işletmeler kepenk kapatırken, her gün yüzlerce kişinin bir araya geldiği fabrikaların birçoğunda faaliyetler devam ediyor

11 Mart tarihinde koronavirüsün bulaştığı ilk vakanın teşhis edilmesinin ardından ülke çapında bir dizi önlemler alınmaya başlandı. Kafeterya, kahvehane ve spor salonları başta olmak üzere farklı sektörlerde hizmet veren işletmeler virüsün yayılma hızının önüne geçilmesi amacıyla geçici süreliğine kapatıldı. Açık işletmelerde ise sosyal mesafe kurallarına göre önlemler alınırken, ilçede bulunan onlarca fabrika üretime devam ediyor.
FABRİKALARDA ÇALIŞMA DURMUYOR
Torbalı'da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda kelimenin tam anlamıyla hayat durdu. Sadık İleri Bulvarı üzerinde ve Tepeköy Mahallesi'ndeki işletmelerin kapatılmasıyla insan yoğunluğu azaldı. İlçedeki işletmeler alınan tedbirlere uyarak kendi çalışanları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla çalışmalarını durdurdu. Torbalı'da sayısı 600'ü geçen fabrikalarda çalışan 50 bin personel ise her gün mesailerine gitmeye devam ediyor. Torbalı'daki fabrikaların büyük bir kısmının, temas ve solunum yolu ile insandan insana çok hızlı bir şekilde bulaşan koronavirüsüne rağmen üretimi durdurmayarak üretime devam ettiği öğrenildi. Fabrikalarda çalışmak zorunda olan bazı işçiler eldiven ve maske ile alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme