'Gezi' için aksam nöbeti devam ediyor

GEZI Parki Eylemleri’ne destek ve polisin Türkiye genelindeki sert müdahalesi nedeniyle düzenlenen protestolar, Torbali’da dün de devam etti. Demokratik Kitle Örgütü Platformlari’nin organize ettigi eyleme önceki gün binlerce vatandas katildi. Türkiye Komünist Partisi (TKP), Isçi Partisi (IP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) basta olmak üzere Anadolu Alevileri Dernegi, Alevi Bektasi Dernegi, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi [&hellip]

GEZI Parki Eylemleri'ne destek ve polisin Türkiye genelindeki sert müdahalesi nedeniyle düzenlenen protestolar, Torbali'da dün de devam etti. Demokratik Kitle Örgütü Platformlari'nin organize ettigi eyleme önceki gün binlerce vatandas katildi. Türkiye Komünist Partisi (TKP), Isçi Partisi (IP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) basta olmak üzere Anadolu Alevileri Dernegi, Alevi Bektasi Dernegi, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD) ve daha birçok sivil toplum örgütünün de destek verdigi eylem, son derece demokratik bir sekilde yapildi. Torbali Ilçe Emniyet Müdürlügü'nün de eylemcilere karsi iyi niyetli tavirlari, olasi olaylarin önüne geçilmesini sagladi.

ETTEN DUVARLAR ÖRULDU
SADIK Ileri Bulvari Özel Tip Merkezi önünde bir araya gelen vatandaslar, düdük ve islik çalarak alkis tuttular. Saat 08.00 siralarinda toplanmaya baslayan ve kisa sürede yüzlerce insanin bir araya geldigi eylemde, araçlar ise uzun konvoylar olusturarak yürüyüs kortejinin önünden gitti. Belediye meydanina yürüyen vatandaslar için balkonlara çikan evlerindeki vatandaslar ise eylemcilere karanfil ve gül atti, tencere tavaya vurarak eyleme destek oldu. Yogun güvenlik önlemlerinin alindigi eylemde en dikkat çekici nokta ise siyasi partilerin yürüyüs yapan kalabaligin etrafinda etten duvar örmesiydi. Bu sayede hem disaridan hem de kortejin içerisinden yapilabilecek bir provokasyonun önüne geçilmis oldu. Emniyet mensuplari ise uzaktan güvenlik önlemleri alarak kimseye her hangi bir müdahale veya uyarida bulunmadi.

HALK KURSULERI KURULUYOR
YAKLASIK 3 saat süren eyleme katilanlarin yüzde 70'inin gençlerden olusmasi ise en dikkat çekici olan yaniydi. Gençlerin tasidigi pankartlar ise bir hayli ilgi çekiciydi. 'Hükümet istifa, AKP gidecek bu is bitecek, her yer Taksim her yer direnis' sloganlari atan kalabalik, Basbakan Erdogan'in karikatürlerinin yer aldigi 'Bu halk sana boyun egmez! Biz AKP'siz dine, CHP'siz ataya, MHP'siz vatana, BDP'siz Kürde sahip çikariz, çünkü biz halkiz' pankartlari tasindi. Protestolarin hükümetin istifa edinceye kadar devam edecegi karari alindi. Eylemde bir baska karar daha alindi. Türkiye Komünist Partisi Torbali Ilçe Örgütü yöneticileri her mahallede Halk Kürsü'leri kuracagini anlatti. Siyasetçilerin yeterince konustugunu belirten TKP yöneticileri, bundan böyle halkin sözünü söyleyecegini ve kurulacak olan kürsülerde mahallerdeki insanlarin ve ögrencilerin konusacagini söylediler. Solcu Liseliler önderliginde yapilacak olan halk komitelerinin ilki, bugün Cumhuriyet Mahallesi Baris Yapi Sitesi'ne kurulacak. Burada kurulacak olan kürsüde halkin talepleri dinlenecek.

Bakmadan Geçme