Gezi Parki eylemleri Torbali'ya da siçradi

Istanbul’daki protesto eylemleri Torbali’da da devam etti. Polisin sert müdahalesini ve AK Parti’nin yönetimini elestiren birçok kisi ilçede eylem yapti. ISTANBUL Taksim Gezi Parki’nda yasanan saldirilar sonrasi baslayan eylemler, devam ediyor. Son günlerde araliksiz süren polis ile halk arasindaki çatismalari protesto için birçok kisi sokaklara indi. Bu eylemlerde polisin saldirisini kinayan vatandaslara Torbali’dan da destek [&hellip]

Istanbul'daki protesto eylemleri Torbali'da da devam etti. Polisin sert müdahalesini ve AK Parti'nin yönetimini elestiren birçok kisi ilçede eylem yapti.

ISTANBUL Taksim Gezi Parki'nda yasanan saldirilar sonrasi baslayan eylemler, devam ediyor. Son günlerde araliksiz süren polis ile halk arasindaki çatismalari protesto için birçok kisi sokaklara indi. Bu eylemlerde polisin saldirisini kinayan vatandaslara Torbali'dan da destek geldi. Türkiye Komünist Partisi (TKP), Isçi Partisi, EgitimSen ve çok sayida sivil toplum kurulusu hafta sonu meydana gelen olaylari protesto etti. Yapilan basin açiklamasinda, AK Parti Ilçe Binasi önünde toplanan kalabalik, hükümeti istifaya davet etti. Protestolarda herhangi bir olay çikmamasi için polis ise AK Parti binasini 50'nin üzerinde polisle korumaya aldi. Gösteriler olaysiz bir sekilde son buldu.

TKP, HALKA ÇAGRI YAPTI
CUMARTESI sabahi baslayan destek eylemlerinde ilk önce Türkiye Komünist Partililer sokaklarda evleri ve is yerlerini dolasarak bildiri dagitti. Bildiride yapilan saldirilara karsi halki birlik olmaya çagiran TKP'liler hastane önünde, Ertugrul dört yolda ve belediye önünde ayri ayri basin açiklamasi okudular. TKP Ilçe Örgütü'nden Ömer Bulut Yildirim'in okudugu basin açiklamasinda, 'Kaç çocuk yapacagimizdan, nasil giyinecegimize, hangi dizileri izleyecegimize ne yiyip ne içecegimize, bizim adimiza karar vermeye kalkanlara 'Hadi oradan' diyebilmek adina meydanlara indik' dedi.
IP, EGITIM SEN, SES VE STK'LER DESTEK VERDI
DAHA sonra Isçi Partililer, sloganlar atarak meydana indi. Kazim Dirik Caddesi'nden slogan atarak yürüyen partililer, ardindan AK Parti binasina yürümek isteyince polis izin vermedi. 'Hükümet Istifa' sloganlari atan partililere daha sonra vatandaslar da destek verdi. Aksam saatlerinde ise egitimciler, saglikçilar ve sivil toplum kuruluslari sokaga indi. Egitim Sen Torbali Temsilciligi meydanda toplanarak basin açiklamasi okudu. protestolarin ardindan otobüslerle Izmir Alsancak Meydani'na gidildi.

Bakmadan Geçme