“Haftada iki gün çalışıyoruz”

Koronavirüs kısıtlamaları doğrultusunda çalışma günleri haftada iki güne indirilen oto yıkamacıları duruma tepki gösterdi. İzmir’in diğer ilçelerinde oto yıkamacıların haftanın beş günü çalıştığını öne süren yıkamacılar, Torbalı'da da benzer bir düzenleme yapılması talebinde bulundular

Dünya genelindeki bütün kıtalarda tespit edilen koronavirüs ile mücadele Aralık ayından itibaren devam ediyor. Vakaların tespit edildiği her ülkede alınan önlemlerle hastalığın yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Virüse karşı şuana kadar herhangi bir aşı geliştirilemezken hastaların tedavisinde plazma yöntemi kullanılıyor. Ülkemizde virüse karşı alınan tedbirlerle vaka sayısında azalış görülürken iyileşen hasta sayısı da artmaya başladı. Normalleşme sürecine kademeli olarak geçiş yapılırken salgın döneminde çalışamayan işletmelerin ekonomik sorunları giderek büyüyor.
'İŞLERİMİZ DURMA NOKTASINA GELDİ'
Koronavirüsün hızlı yayıldığı günlerde yayınlanan genelgeler ile eğlence mekanları kapatıldı. Açık olan işletmelere de sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu getirilerek çalışma saatlerinde kısıtlamaya gidildi. Diğer birçok sektöre getirilen koronavirüs düzenlemeleri doğrultusunda oto yıkamacıların çalışma koşullarında değişiklik yapıldı. Yıkamacılarda personel sayısı azaltıldı. İlçedeki oto yıkamacıların açık gün sayıları alınan önlemler doğrultusunda haftada iki güne indirildi. Cuma ve salı günleri çalışan Torbalı'daki oto yıkamacılar İzmir'deki meslektaşlarının haftanın beş gün yıkama yaptıklarını dile getirdi. Serkan Tepeci, haftanın iki günü açık olduklarından dolayı iş yapamadıklarını vurgulayarak 'Torbalı'daki oto yıkamacılar sadece salı ve cuma günü açık. Sokağa çıkma yasakları olduğundan dolayı işlerimiz durma noktasında geldi. Haftanın iki günü açık olunca da işlerimiz iyice kesildi. İzmir'in diğer ilçelerinde oto yıkamacıların haftanın beş günü çalıştığını öğrendik. Düzenleme yapılarak Torbalı'daki yıkamacıların da diğer günlerde çalışmalarını talep ediyoruz. Yetkililerin bu konuda bir düzenleme yapmaları gerekiyor' dedi.

Bakmadan Geçme