Hakim’den saniga firça Bize bilgiçlik taslama!

Avukat Mümtaz Baytekin’le ilgili cesetsiz cinayet davasinin ikinci durusmasi yapildi. Tutuklu sanik Erdogan Yagmur, mahkeme baskaninin Baytekin’den bahsederken zapta ‘maktül’ diye yazdirmasina itiraz etti TORBALI’DA öldürüldügü iddialarina ragmen, bugüne kadar cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin’in iliski içinde oldugu Ceyda Yagmur, esi Erdogan Yagmur ve kirmizi bültenle aranan agabeyi Erbay Yagmur ile tutuksuz sanik Dilek Adali [&hellip]

Avukat Mümtaz Baytekin'le ilgili cesetsiz cinayet davasinin ikinci durusmasi yapildi. Tutuklu sanik Erdogan Yagmur, mahkeme baskaninin Baytekin'den bahsederken zapta 'maktül' diye yazdirmasina itiraz etti

TORBALI'DA öldürüldügü iddialarina ragmen, bugüne kadar cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin'in iliski içinde oldugu Ceyda Yagmur, esi Erdogan Yagmur ve kirmizi bültenle aranan agabeyi Erbay Yagmur ile tutuksuz sanik Dilek Adali hakkinda açilan davaya Izmir 7'nci Agir Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanik Erdogan Yagmur, mahkeme baskaninin Baytekin'den bahsederken zapta 'maktül' diye yazdirmasina itiraz etti.
Izmir 7. Agir Ceza Mahkemesi'nde, cesetsiz cinayet davasinin ikinci durusmasi yapildi. Durusmaya tutuklu saniklar Ceyda ve Erdogan Yagmur ile taraflarin avukatlari katilirken, tutuksuz sanik Dilek Adali ise gelmedi. Durusmada 9 tanik dinlendi. Dinlenen taniklarin bir kismi aracin bulundugu apartmanda oturan kisilerden olusurken, diger taniklar arasinda Mümtaz Baytekin'in ortagi avukat Erdogan Zeren ile sekreteri Gamze Yazici yer aldi. Zeren ve Yazici, Baytekin ile sekreteri Ceyda Yagmur arasinda iliski oldugunu dogruladi.

'MAKTUL' DIYE YAZILMASINA TEPKI GÖSTERDI

SANIK Erdogan Yagmur ise, Mümtaz Baytekin'in tutanaklara 'maktül' diye yazilmasini dogru bulmadigini belirterek söyle konustu: 'Çünkü kisinin ölüp ölmedigi belli degildir. Taniklar da yönlendirilmistir. Baski görüyorum. Ben 19 aydir suçsuz ve delilsiz yere tutukluyum. Öldürüldügü iddia edilen Mümtaz Baytekin'in cesedi bulunamamistir. Maktül denilemeyecegini düsünüyorum. Ayrica bana ve esime de herhangi bir sekilde suç isnat edilmesi mümkün degildir' seklinde konustu.

'ISIMIZI SENDEN ÖGRENMEYECEGIZ'

MAHKEME baskani da sanigin bu sözlerine, 'Sen bize bilgiçlik taslama. Biz ne yaptgimizi biliyoruz. Yaptigimiz isi senden ögrenmeyecegiz' diye karsilik verdi. Mümtaz Baytekin'in avukat kardesi Ergin Baytekin de sanigin bu sözleri üzerine 'Sen bizim ne acilar çektigimizi biliyor musun? Hem öldürdünüz, hem de nereye gömdügünüzü söylemiyorsun. Sen baski nasil yapilir hiç görmedin' diye bagirdi. Ergin Baytekin, ayrica mahkeme boyunca sürekli gülümseyen sanik Ceyda Yagmur'a da tepki gösterdi.

TAHLIYE REDDEDILDI
DIGER tutuklu sanik Ceyda Yagmur da, 'Ben Mümtaz Baytekin'e zarar vermedim. Ona da kimsenin zarar vermesine izin vermem' dedi. Iki sanik da tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, hakkinda yakalama karari bulunan diger sanik Erbay Yagmur'un  ifadesinin alinmadigi ve dellilerin toplanmadigini, saniklarin kaçma süphesi bulundugunu belirtip, tutukluluk devamina karar vererek, erteledi.

Bakmadan Geçme