Halkin seçtigini yok sayamaz

Belediye Meclisi Uyesi Kazim Çelimli’nin vefatindan sonra meclise çagirilmasi gereken CHP’li Eyüp Ayata, partisini yaylim atesine tuttu. Ayata, 'Demokrasi herkes için gereklidir' diyerek elestirilerde bulundu. TORBALI Belediyesi Meclis Uyesi Kazim Çelimli’nin ani vefatindan sonra bosalan koltuga kanunen geçmesi gereken CHP’li Eyüp Ayata, son günlerde siyasi kulislerde en çok konusulan isimler arasinda. Çagirilmasi gereken meclise hakki [&hellip]

Belediye Meclisi Uyesi Kazim Çelimli'nin vefatindan sonra meclise çagirilmasi gereken CHP'li Eyüp Ayata, partisini yaylim atesine tuttu. Ayata, 'Demokrasi herkes için gereklidir' diyerek elestirilerde bulundu.

TORBALI Belediyesi Meclis Uyesi Kazim Çelimli'nin ani vefatindan sonra bosalan koltuga kanunen geçmesi gereken CHP'li Eyüp Ayata, son günlerde siyasi kulislerde en çok konusulan isimler arasinda. Çagirilmasi gereken meclise hakki oldugu halde çagirilmadigi yönündeki konularin konusuldugu siyasi arenada tüm gözlerin kendisine çevrildigi Ayata, gazetemizin sorularini yanitladi. 1980 yilindan bu yana CHP saflarinda yer alan ve partisine canla basla hizmet ettigini belirten Ayata, partisine karsi sitemkar açiklamalarda bulundu. 'Demokrasi herkesten önce bizim kendimize lazim' diyen Eyüp Ayata, 'Türkiye'de Basbakan Erdogan, Torbali'da ise Ismail Uygur, kimseyi dinlemeden bildigini yapiyor. Ama siyasetin malzemesi halktir, halkin seçtigini yok sayamazsiniz' dedi.

33 YILDIR CHP HAREKETI IÇINDE
CUMHURIYET Halk Partisi Torbali Belediyesi Meclis Uyesi Yedek Listesi'nde birinci sirada yer alan ve 1980 yilindan bu yana CHP çalismalarinda görev alana Eyüp Ayata, aslinda CHP Torbali Teskilati'nin Ayrancilar bölgesindeki omurga kemiklerinden bir tanesi. 51 yasindaki Ayata, 2003 yilinda partisinin Ayrancilar'da 200 oyu bulunurken, gece gündüz çalisan ekibin içerisinde yer aldi ve bu sayiyi o dönemde 900'e yükselten isimler arasinda yer aldi. 2004 seçimlerinde bu çalismalarin verimini alan CHP Ayrancilar Teskilati, bölgenin ilk ve tek bayan meclis üyesi olma sansini yakalayan Müzeyyen Özgan'i meclise sokmayi basarmisti. Yilmadan partisine hizmet eden Ayata, 2009 Yerel Seçimleri'nde belediye meclisi adayi oldu. CHP Ilçe Baskani'nin ve Belediye Baskani Ismail Uygur'un istegi üzerine 17. siradan aday gösterildi. Yürütülen çalismalar neticesinde CHP Ayrancilar Teskilati, 2000 oyla AK Parti'nin önüne geçerek seçimleri aldi. Ayata'nin ise bu seçim sonuçlarina göre meclise girmesi gerekiyordu.

MAZBATASIYLA GENEL BASKANA BASVURU YAPTI
2009 yilinda itiraz sürecinde normal prosedürleri izleyerek Ilçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi veren Eyüp Ayata'nin normal sartlarda 248 oyun AK Parti'nin hanesine yazilmasi ile 1 oyla belediye meclis üyesi olmasi gerekiyordu. O dönemde belediye baskan adaylari itirazlarini reddettiler ve yedeklerde kaldi. Meclis Uyesi Kazim Çelim'lin ani vefatinin ardindan Eyüp Ayata'nin belediye meclisine çagirilmasi gerekirken herhangi bir çagrinin olmamasi ise gündemi bir anda degisirdi. Hukuken kendisinin meclise çagirilmasi gerektigini söyleyen Ayata, 'Kazim Agabeyimizin vefati herkesi oldugu gibi beni de derinden üzmüstür. Fakat yasam devam ediyor ve yasa geregi 5 gün içerisinde belediye, Ilçe Seçim Kurulu'na yazi yazarak siradaki yedek arkadasi çagirmasi gerekir. Bu kanuni bir zorunluluktur. 8 gün içerisinde de göreve davet edilmem gerekir. Ancak gelinen noktada hiçbir diyalog ve temas olmadi. Sahsim olarak Torbali Belediye Baskani ve CHP Ilçe Baskani, Belediyelerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcimiz Gökhan Günaydin ve en son Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu'na parti içi demokrasinin isletilmesi için ve hakkimin gasp edilmemesi için mazbatamla birlikte gerekli basvurulari yaptim' seklinde konustu.

'DEMOKRASI GUN GELIR HERKES IÇIN GEREKIR'
ÖNCEKI hafta yapilan Mayis Ayi Belediye Meclis Toplantisi'nda hakkinin AK Partili Meclis Uyeleri tarafindan arandigina dikkat çeken Eyüp Ayata, 'Mecliste herkesin birbirine göbek bagi var. Önergeyi CHP'li meclis üyelerinin vermesi gerekirken, AK Partililer'in vermesi beni derinden üzmüstür. CHP Torbali Teskilati'nda parti içi demokrasi islemiyor. Türkiye'de Tayyip Erdogan, Torbali'da da Ismail Uygur kimseyi dinlemeden is yapiyor. Unutulmasin ki demokrasi herkes için gereklidir. Siyasetin malzemesi insandir, halktir. Insanlari yok sayamazsiniz. Bir gün size de demokrasi gerekli olacaktir. Benim meselem koltuk meselesi degildir. Beni seçen ve oy veren insanlarin oylarina sahip çikiyorum ve bu hakkimi ariyorum. Parti içi demokrasiyi isletmek zorundalar' dedi.

Bakmadan Geçme