Hayal dünyasindan çikip gerçegi arayanlari yazdi
23 yasinda olan genç yazar Melda Uytun, 'Yagmurdan Kaçamayanlarin Sarkisi' isimli kitabini okuyucularla bulusturdu. Kitap kisa zamanda büyük begeni topladi AÇIKCASI nesne olarak kitap, hayatimizin her bölümünde var. Kitap basimi gerçekten estetik isteyen enerji isteyen bir eylemdir. Kitap basimi dedigimizde sunu anlamayalim kitap basimi yazardan, yazarin fikirlerinden, öngörülerinden baslar. Açikçasi kitapçiya kadar bütünü düzenleyen, bütününe [&hellip]
23 yasinda olan genç yazar Melda Uytun, 'Yagmurdan Kaçamayanlarin Sarkisi' isimli kitabini okuyucularla bulusturdu. Kitap kisa zamanda büyük begeni topladi
AÇIKCASI nesne olarak kitap, hayatimizin her bölümünde var. Kitap basimi gerçekten estetik isteyen enerji isteyen bir eylemdir. Kitap basimi dedigimizde sunu anlamayalim; kitap basimi yazardan, yazarin fikirlerinden, öngörülerinden baslar. Açikçasi kitapçiya kadar bütünü düzenleyen, bütününe kitabi koyan kitapçinin kitaba bakis açisina kadar gider. Öte yandan yazarlik çok fazla bir maddi kazanç getirisi olmasa da yine de insanligin hayatinda kitaplar olmazsa olmazdir. Özellikle, teknolojinin böylesine hizla gelistigi bir dönemde kitap yazmakta sanildigi kadar kolay olmasa gerek. Torbali'nin yetistirdigi genç yazarlardan birisi olan Melda Uytun, su siralar yayin evlerinin ve kitapseverlerin en çok konustugu isimlerden bir tanesi. 3 yildir çalismasini sürdürdügü 'Yagmurdan Kaçamayanlarin Sarkisi' isimli kitabini geçtigimiz günlerde okuyucularla bulusturan Uytun, bir an bütün dikkatleri üzerine çekti.
HAYALLERININ PESINDEN GIDENLERIN KITABI
23 yasinda olan genç yazar Melda Uytun, aslen Torbali ve yazma hevesi onda daha ortaokul dönemlerinde baslamis. Ege Universitesi Iktisadi Bilimler Fakültesi son sinif ögrencisi olan Uytun, Mühendis bir baba ve ev hanimi olan bir annenin tek evladi. Ortaokul dönemlerinde Türkçe ögretmeni Serap Kurus'a özenen ve yazdigi kompozisyonlarla yazi yazmaya merak salan yazar, fantastik kurgu üzerine yazilmis olan ve 3 yildir emek harcadigi 'Yagmurdan Kaçamayanlarin Sarkisi' isimli kitabini okuyucularla bulusturdu. Kitapçilarin raflarinda yerini alan kitap, yeni çikmasina ragmen bir hayli okuyucu kitlesine ulasmis durumda. Genç yasina ragmen ilk kitabini çikarmanin heyecanini yasayan Uytun ise bu basarisiyla dikkatleri üzerine çekmeyi basardi.
IKINCI KITAP ÇALISMASINA BASLADI
'OKUMAYAN insan yazamaz' diyen Melda Uytun, yazar oldugu gibi çok iyi de bir kitap okuyucu. Ayda en az 200 kitap okuyan ve zamanini hep yazmaya harcayan genç yazar, simdiden ikinci kitabi için hazirliklara baslamis durumda. Bilim kurgu üzerine yazilan ikinci kitabinin çalismalarini sürdürdügünü belirten Uytun, 2 yil içerisinde okuyucularla bulusturacagini söyledi. Kitap yazmanin kendisini farkli duygular içerisine sürükledigini belirten Uytun: 'Kitap yazarken bir anne duygusuna kapiliyorum. Çok enteresan gelebilir ama kitaplar benim bir parçam oluyor. Çocugum olmus gibi seviniyorum. O derece mutlu ediyor beni. Aslinda üniversiteden alacagim diplomadan bile daha degerlidir benim için kitaplar. Türkiye'de yazarlarin pek kazandigi söylenemez ama ben de yazi yazmadan duramam sanirim. Ilk kitabim büyük begeni topladi. Okuyanlardan güzel mesajlar aliyorum. Güzel bir duygu dedi' dedi.