HDP'den sokağa çıkma yasaklarına tepki

HDP Torbalı İlçe Eş Başkanı İlyas Aras birçok ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları ile ilgili açıklama yaptı. Aras, sıkıyönetim dönemlerinde bile bu politikaların uygulanmadığını söyledi. GEÇTİĞİMİZ aylardan itibaren başta Cizre ve Silvan olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun birçok ilçesinde sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Zaman zaman kalkan bu yasakların çok geçmeden yeniden uygulanması ve birçok sivilin öldürülmesi [&hellip]

HDP Torbalı İlçe Eş Başkanı İlyas Aras birçok ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları ile ilgili açıklama yaptı. Aras, sıkıyönetim dönemlerinde bile bu politikaların uygulanmadığını söyledi.

GEÇTİĞİMİZ aylardan itibaren başta Cizre ve Silvan olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun birçok ilçesinde sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Zaman zaman kalkan bu yasakların çok geçmeden yeniden uygulanması ve birçok sivilin öldürülmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Torbalı Eş Başkanı İlyas Aras'tan açıklama geldi. Sıkıyönetim dönemlerinde bile bu kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmadığını kaydeden Aras, hükümetin gayri resmi olarak bu politikayı sürdürdüğünü, uygulamaya anayasada yer olmadığını kaydetti.

SIKIYÖNETİM DÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

HDP Torbalı İlçe Eş Başkanı İlyas Aras sokağa çıkma yasaklarının olduğu ilçelerde hayatını kaybedenler ve uygulana politikalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 7 Haziran'dan bu yana özellikle HDP seçmeninin yüksek olduğu bölgelerde kaos planlarının uygulandığını kaydeden Aras, 'Hükümetin seçmenimize yönelik kaos ve linç planları her geçen zaman diliminde boşa çıkarılıyor. Sıkıyönetim dönemlerinde bile uygulanmayan politikalar uygulanıyor. Güvenlik güçleri PKK'lılar var diyerek zulüm yapıyor. 33 günlük bebeğin terörist olma ihtimali nedir? Hamile kadınlar, 75 yaşındaki insanlar öldürülüyor. Bunların da güvenlik açısından yapıldığı ifade ediliyor' dedi.

YASAKLAR SONA ERSİN

Sözlerini sürdüren Aras, 'Hükümet normal şartlarda yapamadıklarını bu yöntemlerle yapmaya çalışıyor. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü karşılarında onlara direnen, halk var. Halk provoke ediliyor. Halk oyunlara gelmeyecektir. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde İnternet, elektrik, şebeke sorunları da var. Halk susturulmaya çalışılıyor. Bu yasakların ve bu politikaların bir an önce kalkması gerekiyor' dedi. İbrahim DANIŞ

Bakmadan Geçme