HDP'nin yeni yönetimi iddiali

Kongresini gerçeklestiren HDP, yeni yönetim kuruluyla çalismalarina basladi. Yönetim Kurulunun genç isimlerden olusmasi ve bay bayan sayilarinin esit olmasi kongrede en çok göze çarpan unsurlardan oldu. GEÇTIGIMIZ pazar günü HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioglu’nun katilimiyla Sultan Dügün Salonu'nda gerçeklesen kongreye tek listeyle giren HDP’de Asiye Baskan ve Ilyas Aras es baskanlik koltuguna oturmustu. Yönetim kurulunun [&hellip]

Kongresini gerçeklestiren HDP, yeni yönetim kuruluyla çalismalarina basladi. Yönetim Kurulunun genç isimlerden olusmasi ve bay bayan sayilarinin esit olmasi kongrede en çok göze çarpan unsurlardan oldu.

GEÇTIGIMIZ pazar günü HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioglu'nun katilimiyla Sultan Dügün Salonu'nda gerçeklesen kongreye tek listeyle giren HDP'de Asiye Baskan ve Ilyas Aras es baskanlik koltuguna oturmustu. Yönetim kurulunun genç isimlerden olusmasi ve yönetim kurulunda görev alan bayan üye sayisinin yüksek olmasi dikkatleri çekmisti. Pazartesi gününden itibaren parti binasinda tebrikleri kabul eden esbaskanlar gazetemize HDP ve yeni yönetim ile ilgili açiklama yapti.

BASKAN: KADINA DEGER VERIYORUZ

1992 yilindan beri aktif olarak siyasetle ugrastigini ifade eden HDP Torbali Esbaskani Asiye Baskan, 'HDP kadina deger veren bir partidir. Yeni yasam çagrisi olarak ifade ettigimiz seyde de bu var. Biz erkekleri ön plana çikaran bir parti degil aksine kadin erkek esitligini savunan, kadinin oldugu yerde dürüstlügün, mücadelenin, itibarin oldugunu düsünen bir partiyiz. Toplumda bizim sadece bir Kürt partisi oldugumuz yönünde bir algi var. Biz sadece Kürt partisi degil. Biz Kürdün, Türkün, Arabin, Lazindiger bütün irklarin, emekçilerin partisiyiz. HDP halkin ve emekçinin yaninda olan bir partinin yani sira bir yasam sekli olan bir partidir' seklinde konustu.

GENÇLIK VE KADIN

'HDP olarak özgür halkin gelismesi için çaba sarf edecegiz' diyen Asiye Baskan, 'Parti olarak gençligi ve kadini ön plana çikariyoruz. Çünkü biliyoruz ki mücadele onlarla gerçeklesir. Biz ayrica parti olarak gençlerin uyusturucu batagina sürüklenmesinin önüne geçmek için mücadele verecegiz. Çalismalar yürütecegiz. Biz insanlik için mücadele verecegiz' diye belirtti. Ayrica Baskan Kobane sürecinde yanlis anlasildiklarini ifade ederek, 'Kobane olaylarinda bizim hiçbir yeri yagmalama, yikma gibi amacimiz yoktu. Biz Kobane'deki direnisi desteklemek için sokaklara çiktik. Polis müdahalesiyle karsilasmasaydik olaylar bu duruma gelmezdi. Kobane direnisinde bizlerle olan herkese tesekkür ederiz' seklinde konustu.

 28 YASINDA BASKAN

HDP'nin gençlere önem verdigini belirten 28 yasindaki Es Baskani Ilyas Aras, 'HDP gençligin partisi. Bunu 28 yasindaki bir baskan olarak söylüyorum. Ayrica baskanlik için ben bir talepte bulunmadim. Halkin önerisiyle baskan seçildim. Biz diger partiler gibi kimseye zenginlik vaat etmiyoruz. Biz Türkiye cografyasinda yasayan bütün insanlara onurlu bir yasam vaat ediyoruz. Vatandaslar bizi bölücü olarak görüp dinlemiyorlar. Oysaki bizim vatani bölmek gibi bir amacimiz yok. Biz tüm irklari ayirt etmeden birlikte bir yasam sürmek istiyoruz. Bizim istedigimiz vatandaslarin bize karsi ön yargili olmamasi bize kulak vermesidir' seklinde konustu.Ibrahim Danis

 

 

Bakmadan Geçme