Her masada kitap

Kule kafeterya'daki masalarının üzerine işletme sahipleri tarafından kitap bırakılmasıyla mekan adeta kütüphaneye dönüştü. Masalara bırakılan kitapları gelen müşteriler beğenmeleri halinde ödünç alabiliyor.

İLÇEDEKİ vatandaşların sosyalleşmek adına uğradıkları mekanların en başında kafeteryalar geliyor. Son yıllarda sayısı  artan kafeteryalara Torbalı haklı adeta akın ediyor. Kafeteryalar daha fazla müşteri çekmek için canlı müzik, karaoke gibi insanları memnun edecek atılımlar yapıyor. Torbalı'da Mahallesinde hizmet veren Cefa Kule de farklı bir uygulamaya imza atarak kafeterya kültürüyle kitap severleri bir araya getirdi.

HER MASADA KİTAP

Kule Cefa işletmecileri mekanlarındaki masalara Türk Edebiyatı ve Dünya Klasiklerinden oluşan roman, şiir ve öykü kitapları koydu. Mekana gelen müşterilerin büyük beğenisini toplayan masanın üzerindeki kitapların sayısı gün geçtikçe arttı. Kitap okumaya gelenlerin uğrak yeri olan kafeterya isteyenler kitapları okumak için ödünç alabiliyor. Kütüphane sistemiyle, kafeterya kültürünün birleştiği işletmede gelen talep ile kitap sayısının artabileceği tahmin ediliyor.

TİCARİ AMAÇLARI YOK

İşletme sahiplerinden Şeref Emol masalara kitap koymalarında ticari bir amaçlarının olmadığına değinerek, 'Okumanın ne yaşı ne de zamanı var. İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir Yeter ki okumayı gerçekten istesin birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalı. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalı. Bizde bu hevesi insanlarda uyandırmak için işletmemizin masalarını kitap koyduk. Vatandaşımız telefonla oynamak yerine ilgisini çeken kitaplardan birini alarak mekanda olduğu sürece kitabı inceleme fırsatı yakalıyor. Bazen müşterilerimiz kitabı bizden ödünç istiyor. İlerleyen günlerde raflar yaptırarak kitap sayımızı arttıracağız ' diyerek masalara kitap koymalarındaki maksadı anlattı.

YASİN GÜLCÜ

Bakmadan Geçme