Herkes O'na hayran

Torbalı Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Harun Ata, törenlerde gösterdiği zeybek performansıyla göz dolduruyor.  Geçtiğimiz yıl Ödemiş'te yapılan Yörük Şenliği'nde en iyi Efe seçilen Ata, bu başarısını taçlandırmıştı.

AÇILIŞLARDA, şenliklerde, festivallerde gösterdiği zeybek performansıyla göz dolduran 11 yaşındaki Harun Ata, 3 yaşından beri zeybek tutkunu. Folklar Eğitmeni Evren Kürkuran tarafından yeteneği keşfedilince özel dersler alan Ata, kısa zamanda ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz yıl Ödemiş'te yapılan Yörük Şenliği'nde en iyi Efe seçilen Ata, bu başarısını taçlandırmıştı. Aynı zamanda Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi olan minik Efe, 2017-2018 eğitim öğretim yılı resmi okul açılış töreninde gösterdiği performansla uzun süre alkışlandı. En büyük hayalinin doktor olmak istediğini söyleyen Ata, hiçbir zaman zeybek oynamayı bırakmayacağını söyledi.

GURUR DUYUYORUZ

Oğullarının 3 yaşından beri zeybek tutkunu olduğunu belirten Arife ve Feridun Ata çifti, kendisiyle gurur duyduklarını belirterek, 'Oğlum içinden gelerek ve severek oynuyor. Kısa sürede izleyenlerin gözdesi oldu. Biz de onu izlerken gurur ve mutluluk duyuyoruz. Normalde çok uysal ve neşeli olan çocuk, zeybek kıyafetlerini giyip sahneye çıktığında sanki gerçek bir Efe gibi davranıyor. Folklor Eğitmeni hocamızla sürekli konuşuyoruz kendisini geliştirmesi için. Sonuçta kültürüne bağlı ve bunu uygulayan bir çocuk olması bizi en sevindiren şey. Biz her zaman çocuğumuzun destekçisiyiz ve minik Efemizle gurur duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

SEVGİ SELİ

Her gidilen yerde minik Efe Ata'nın sevgi seli ile karşılaştığını belirten Folklor Eğitmeni Evren Kürkuran, 'Harun'a 3 yaşından beri zeybek eğitimi veriyorum. Gerçekten çok yetenekli bir çocuk ve önü de çok açık. Aileyle de sürekli temas halindeyiz eğitimler için. Gittiği her yerde ilgi odağı haline geliyor ve performansıyla göz dolduruyor. Ben eminim ki zeybeği bırakmadığı sürece daha iyi yerlere gelecek. Performanslardan önce minik bir çocuk yanımda dururken sahnede gerçek bir Efe oluyor yavrumuz. Ben yıllardır izliyorum ve onu her izlediğimde hayran kalıyorum. İlk kez izleyen insanların durumunu siz düşünün. İnşallah geleceği de kendi gibi güzel olur yavrumuzun.'' ifadelerini kullandı. Hamza BODUR

 

Bakmadan Geçme