Huzuru sinifta buldu
Esnaf Odasi’nda 3 yil baskanlik yapan ve DSP Ilçe Baskanligi görevinde bulunan taninmis esnaflardan Ruhi Gülercan 25 yil aradan sonra ögretmenlige döndü. Gülercan çok mutlu. TORBALI’NIN taninmis isimlerinden Ruhi Gülercan, 25 yil aradan sonra yeniden ögretmenlige geri döndü. Bir dönem Torbali Esnaf ve Sanatkârlar Odasi baskanligi ve DSP ilçe baskanligi yapan Gülercan, 25 yil boyunca [&hellip]
Esnaf Odasi'nda 3 yil baskanlik yapan ve DSP Ilçe Baskanligi görevinde bulunan taninmis esnaflardan Ruhi Gülercan 25 yil aradan sonra ögretmenlige döndü. Gülercan çok mutlu.
TORBALI'NIN taninmis isimlerinden Ruhi Gülercan, 25 yil aradan sonra yeniden ögretmenlige geri döndü. Bir dönem Torbali Esnaf ve Sanatkrlar Odasi baskanligi ve DSP ilçe baskanligi yapan Gülercan, 25 yil boyunca da esnaflik yapti. Siyasetten ve esnafliktan yorulan Gülercan, 4 aydir ücretli ögretmenlik yapiyor. Pamukyazi Tamsa Seramik Ilkögretim Okulunda Türkçe ögretmeni olarak göreve baslayan Gülercan: 'Yeniden dogmus gibiyim. Artik benim için siyaset ve esnaflik bitti' dedi.
ÖGRETMENDI, BASKAN OLDU
1978 yilinda Ankara'nin Haymana ilçesinde ögretmenlige baslayan Ruhi Gülercan, 7 yil boyunca bu görevini sürdürdü. Ancak babasi Kahveci Hasan Hüseyin'in felç geçirmesi üzerine meslegini birakarak, Torbali'ya geri döndü. Babasinin islettigi dükkni devralan Gülercan, esnafliga da adim atmis oldu. Kisa süre içerisinde siyasete atilan Gülercan, 1989 yilinda Sosyal Halkçi Partisi'nden (SHP) belediye baskan aday adayi oldu. Ancak baskanlik adayligini karsi Ertan Unver'e kaybetti. Belediye baskan aday adayligini kaybeden Ruhi Gülercan, 19891992 yillari arasinda da Esnaf Odasi baskanligi yapti. Baskanlik görevinin ardindan bir süre aktif siyaset yasamini dondurdu. Bu süre içerisinde isletmesine yogunluk veren Gülercan, 2001 yilinda Demokratik Sol Partisi (DSP) ilçe baskanligina getirildi. Siyasette basamaklari hizli bir sekilde tirmanan Ruhi Gülercan, 2006 ve 2010 yillarinda Esnaf Odasi baskanlik seçimlerine girdi; ancak kazanamadi.
ÖGRENCILERIME SUSAMISIM
BAZI insanlarin çok sahtekar oldugunu ve bunun kendisini çok yordugunu söyleyen Ruhi Hoca: 'Dükknimi devrettim ve esnafligi biraktim. Hemen Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'ne ücretli ögretmenlik için basvurdum. Basvurum kabul edildi ve ögretmenlige basladim. 4 aydir ögretmenlik yapiyorum ve çok mutluyum. Konusmam degisti. deta yeniden huzur buldum. Hayatimda artik ögretmenlikten öncesi ve sonrasi var. Bir daha siyaset yapmayacagim. Fakat bu 25 yilda ögrendigim bir sey var, o da ticaretin ögretmenlikten çok daha zor oldugudur. Ögrencilerimle çok mutluyum. Onlara deta susamisim. Ögrencilerimi el üstünde tutuyorum ve 2 yil daha ögretmenlik yapmayi arzuluyorum. Aslinda çok güzel ve akici konusan biriydim. Ama 25 yilda bu özelligimi kaybettim. Ögretmenlige yeniden baslamamla birlikte bu özelligimi yeniden kazandim' seklinde konusarak sözlerini noktaladi.