Ilçenin merkezi eksen degistirdi

Hizli trenin gelisi ve yapimi devam eden Torbali Bayindir duble yolu ile Torbali Mahallesi tam bir cazibe merkezi olacak. Adliye, Hastane, Ticaret Odasi gibi büyük kurumlarin Tepeköy’den ayrilmasi da merkezi o bölgeye kaydiracak. TORBALI’NIN merkezi yer degistiriyor. Ilçe güneye ve batiya dogru gelisimini büyük ölçüde tamamladi. Torbali’nin su anki merkezi ilçeye yetmiyor. Kemalpasa Kavsagi yakinlarindaki [&hellip]

Hizli trenin gelisi ve yapimi devam eden Torbali Bayindir duble yolu ile; Torbali Mahallesi tam bir cazibe merkezi olacak. Adliye, Hastane, Ticaret Odasi gibi büyük kurumlarin Tepeköy'den ayrilmasi da merkezi o bölgeye kaydiracak.

TORBALI'NIN merkezi yer degistiriyor. Ilçe güneye ve batiya dogru gelisimini büyük ölçüde tamamladi. Torbali'nin su anki merkezi ilçeye yetmiyor. Kemalpasa Kavsagi yakinlarindaki bos araziler ise gittikçe degerlenmekte. Bölgeye 3 yil önce Adliye Sarayi yapilmisti. Ticaret Odasi'nin yeni binasi da ayni güzergh üzerinde yükselecek. Son olarak hastanenin onay almasi ile beraber yeni ilçe merkezi IzmirAydin Karayolu üzerine kurulacak. Ilçe merkezine göre sönük kalan Torbali Mahallesi ise diger bölgeleri sollayacak gibi duruyor. Banliyö treninin gelisi ve yapimi süren Torbali Bayindir duble yolu ile; Torbali tam bir cazibe merkezi olacak. Özellikle hastanenin kapasitesi ve konumu düsünüldügünde çevre ilçelerden yüzlerce vatandasin bu hastaneye akin edecegi düsünülüyor.

CAZIBE MERKEZI OLACAK

TORBALI geçtigimiz günlerde IZBAN keyfini yasamisti. Temel atma töreni sirasinda Aziz Kocaoglu ilçenin nüfusunun 250.000′ e çikacagini düsündüklerini ve hesaplarini bu yönde yaptiklarini belirtmisti. Kültür Bakani Ertugrul Günay da 2012 yilinda hastane temeli sözünü vermisti. Bu iki gelismeyle birlikte Torbali'da heyecanli bir bekleyis bas gösterdi. Ilçe geç kalan yatirimlarin mutlulugunu yasarken, bu yatirimlar ilçenin çehresini degistirecege benziyor. Kemalpasa Kavsagi yakinlari ilçenin yeni merkezi olacak. Yapilacak hastane ve Ticaret Odasi binasi bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek.

ULASIM DEGISECEK

TORBALI ilçesinin merkezi uzun yillardir Tepeköy'de. Ancak merkezde yer kalmayinca yerlesim kuzeye yani Torbali Mahallesi'ne dogru yol almisti. Simdi ise yeni projelerle birlikte sehrin önemli binalari IzmirAydin Karayolu çevresine toplaniyor. Hastanenin de yapilmasiyla beraber Torbali'daki tüm ulasim sisteminin de sekil degistirmesi bekleniyor. Bugün bos ve çorak olan topraklar birkaç yil içinde ilçede yasamin merkezi olacak.   Yatirimlarin adeta aktigi Torbali Mahallesi, insat firmalarinin da gözdesi haline geldi. Firmalar lüks dairelerin ve bürolarin yer alacagi yeni siteler yapmak için kollari sivadi.

Bakmadan Geçme