Inek yatagi üretecek

Önde gelen yatak üreticilerinden Ankara merkezli Isbir, ineklere özel gelistirdigi inek yatagini Torbali’da da üretmeye hazirlaniyor. TURKIYE’NIN önde gelen yatak üreticilerinden Ankara merkezli Isbir, ineklere özel gelistirdigi inek yatagini Torbali’daki fabrikasinda da üretmeye hazirlaniyor. Bu yilki Uluslararasi Tarim, Sera ve Hayvancilik Fuari’nda yerini alan Isbir Ziraat, Ranchbed markasiyla piyasaya sürdügü hayvan yataklari ile Ege’yi de [&hellip]

Önde gelen yatak üreticilerinden Ankara merkezli Isbir, ineklere özel gelistirdigi inek yatagini Torbali'da da üretmeye hazirlaniyor.

TURKIYE'NIN önde gelen yatak üreticilerinden Ankara merkezli Isbir, ineklere özel gelistirdigi inek yatagini Torbali'daki fabrikasinda da üretmeye hazirlaniyor. Bu yilki Uluslararasi Tarim, Sera ve Hayvancilik Fuari'nda yerini alan Isbir Ziraat, Ranchbed markasiyla piyasaya sürdügü hayvan yataklari ile Ege'yi de donatmak istiyor. Sirketin Genel Müdür Yardimcisi Umit Murat Yilmaz, ürün sayesinde verimin de yüzde 30 arttigini savundu. Hayvan yatagi bulundurmayan bir zirai isletmede hayvanlarin yaklasik yüzde 15inin meme iltihabina yakalandigini ifade eden Yilmaz, özellikle büyük çiftliklerin ürüne yogun ilgi gösterdigini dile getirdi.

YATIRIM TUTARI 5 MILYON DOLAR

UMIT Murat Yilmaz, Ankara Etimesgut'taki hayvan yatagi üretimini Torbali'da da yapmak istediklerini anlatti. Yilmaz, 'Torbali'da sünger üretimi yaptigimiz tesise ek olarak ikinci bir üretim tesisi kurmak istiyoruz. Ankara'da yillik 50 bin kapasite ile çalisiyoruz. Izmir'de de esdeger bir kapasite olur. Ayrica Ankara'daki tesise 5 milyon dolarlik yatirim yapmistik. Izmir'de de benzeri olur. Hayvanciligin en gelismis oldugu Ege Bölgesi'ne bu sayede çok daha rahatlikla ulasabilecegiz'
SUT HAYVANCILIGININ GÖZDESI

URETECEKLERI ürünün özelliklerini de anlatan Yilmaz, sunlari söyledi: 'Bu yataklarin ortalama fiyati Kdv hariç 150 lira. Özellikle süt hayvanciliginda tercih ediliyor. Hijyenik açidan da önemli katki sagliyor. Besi hayvanciliginda da yogun kullanilmasi için çalisma yaptigimiz bu ürün ineklerin normalde 8 saat olan yatma süresini 14 saate kadar çikariyor ve bu da verimliligi artiriyor. Bu yataklar yüksek yogunluklu polimer plakalar, kimyasal ve fiziksel olarak güçlendirilmis kauçuk malzemeden üretiliyor.' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme