ISÇI BAYRAMI FARKLI SEKILLERDE YASANDI

Türkiye’nin her tarafinda 1 Mayis kutlamalari yapilirken, Torbali’da bulunan sendikalar ise bayrami belediye önünde bir dizi etkinlik yaparak kutladi. Kimi isçiler ise bayramdan bile habersiz ekmek pesinde kostu. TORBALI’DA 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü sendikalar Torbali Belediyesi önünde, tarim isçileri ise domates ekiminde kutladi. Dün sabah saat 10.00’da Torbali Belediyesi önünde toplanan EgitimSen, Kesk, [&hellip]

Türkiye'nin her tarafinda 1 Mayis kutlamalari yapilirken, Torbali'da bulunan sendikalar ise bayrami belediye önünde bir dizi etkinlik yaparak kutladi. Kimi isçiler ise bayramdan bile habersiz ekmek pesinde kostu.

TORBALI'DA 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü sendikalar Torbali Belediyesi önünde, tarim isçileri ise domates ekiminde kutladi. Dün sabah saat 10.00'da Torbali Belediyesi önünde toplanan EgitimSen, Kesk, DeriIs ve Ses sendikalari ile TKP üyeleri, düzenlenen 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü etkinligine katildi. Sendikalar, belediye önünde yapilan kutlamalarda bir araya gelerek davullu zurnali halay çekti. Bir süre sonra kutlamalarini tamamlayan sendikalardan EgitimSen, bir basin açiklamasi yapti.

SENDIKALAR BELEDIYE ÖNUNDE TOPLANDI
EGITIM Sen Torbali Temsilcisi Nuri Önder, dün belediye önünde basin açiklamasi yapti. Nuri Önder yaptigi basin açiklamasinda, 'Bugün 1 Mayis. Bugün, tüm dünyada kapitalist ve emperyalist düzenin yarattigi yikima, yoksulluga, açliga, sefalete, dünyayi yasanmaz hale getiren aç gözlülere karsi her dilden, her milletten, her inançtan isçi ve emekçilerin alanlarda bulustugu, gelecege dogru bir adim daha ilerledigi ve kendi çözümlerinin haykirdigi gündür. Iste bu yüzden biz emekçiler; demokrasiyi, barisi, laikligi, bagimsizligi, insanca yasami sermayenin ihtiyaçlarina göre degil, kendi sinif çikarlarimiza göre istiyoruz. Biz bu ülkede insanca çalismak ve insanca yasamak istiyoruz' diye konustu.

ISÇI BAYRAMI'NI OLDUGUNU BILE BILMIYORLAR
TURKIYE'NIN farkli bölgelerine tarim alaninda çalisan çiftçiler yaz sebzelerinin ekimine basladi. Su günlerde çiftçiler yogun bir sekilde çalisiyor. Dün 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nde tarlalarda çalisan isçilerden biri olan Meliha Ates, 'Bizim hayatimizda sartlar zor. Bizler tarim isçisi çocuklari olarak dünyaya geldik. Her yil 1 Mayis'ta tarlada oluruz. Sabah 05.00'te kalkar, aksam 17.00'de is birakiriz. 1 Mayis'in Isçi Bayrami oldugunu bile çogu zaman hatirlamayiz' dedi.  Bir diger tarim isçisi Yasemin Temiz, hemen yani baslarindaki deniz ve kumun tadini çikarmak bir yana, ilkel kosullarda adeta yasam mücadelesi verdiklerini ve günün ilk isiklarindan günesin batisina kadar günlük 25 lira yevmiye ile çalistiklarini belirterek, '1 Mayis gelmis ama kimsenin umrunda degil. Çalismaktan bayram görmüyoruz ki…' dedi.

Bakmadan Geçme